Stiri si curiozitati

Psalmul 90, când se citește și care sunt efectele sale tămăduitoare. Ce rugăciuni să rostești pentru alungarea ispitelor și a duhurilor rele

Publicat: 28 sept. 2022
Psalmul 90 când se citește și care sunt efectele sale tămăduitoare. Ce rugăciuni să rostești pentru alungarea ispitelor și a duhurilor rele
Atunci când suntem copleșiți de suferințe, temeri și deznădejde este bine să citim Psalmul 90 pentru alungarea relelor din viața noastră și îndepărtarea gândurilor negre.

Mulți credincioși vor să afle când se citește Psalmul 90 și care sunt efectele sale tămăduitoare. Acest psalm este făcător de minuni și are puteri nebănuite pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. Iată ce rugăciuni să rostești pentru alungarea ispitelor și a duhurilor rele.

Psalmul 90, când se citește pentru a fi ferit de rele

Psalmul 90 este înzestrat cu o putere tămăduitoare deosebită și se citește pentru alungarea gândurilor negre, îndepărtarea ispitelor și a duhurilor rele. Atunci când suntem copleșiți de frică, neliniște sufletească și disperare, este bine să rostim cât mai des cu putință Psalmul 90. Acesta este de grabnic ajutor pentru cel aflat în suferință și are un efect vindecător imediat.

,,Cel ce locuieşte în ajutorul Celui Preaînalt, întru acoperământul Dumnezeului cerului se va sălăşlui. Va zice Domnului: Sprijinitorul meu eşti şi scăparea mea; Dumnezeul meu, voi nădăjdui spre Dânsul. Că El te va izbăvi din cursa vânătorilor şi de cuvântul tulburător. Cu spatele te va umbri pe tine şi sub aripile Lui vei nădăjdui; ca o armă te va înconjura adevărul Lui.

Nu te vei teme de frica de noapte, de săgeata ce zboară ziua, de lucrul ce umblă în întuneric, de molima ce bântuie întru amiază. Cădea-vor dinspre latura ta o mie şi zece mii de-a dreapta ta, dar de tine nu se vor apropia. Însă cu ochii tăi vei privi şi răsplătirea păcătoşilor vei vedea. Pentru că pe Domnul, nădejdea mea, pe Cel Preaînalt L-ai pus scăpare ţie. Nu vor veni către tine rele şi bătaie nu se va apropia de locaşul tău.

Că îngerilor Săi va porunci pentru tine ca să te păzească în toate căile tale. Pe mâini te vor înălţa ca nu cumva să împiedici de piatră piciorul tău. Peste aspidă şi vasilisc vei păşi şi vei călca peste leu şi peste balaur. Că spre Mine a nădăjduit şi-l voi izbăvi pe el, zice Domnul; îl voi acoperi pe el că a cunoscut numele Meu. Striga-va către Mine şi-l voi auzi pe el; cu dânsul sunt în necaz şi-l voi scoate pe el şi-l voi slăvi. Cu lungime de zile îl voi umple pe el, şi-i voi arăta lui mântuirea Mea.”

Pe lângă acest psalm făcător de minuni, putem rosti la vreme de deznădejde, teamă și tulburare interioară rugăciunea de la miezul nopții pentru tămăduire. De asemenea, pentru iertarea păcatelor și ajutor divin este bine să citim zilnic un canon de pocăință către îngerul păzitor.

Cum să te rogi pentru liniște sufletească și alungarea ispitelor

Atunci când suntem împovărați de griji, temeri și probleme, este bine să rostim câteva rugăciuni tămăduitoare. Acestea îl ajută pe cel greu încercat de necazuri să treacă mai ușor peste suferințe și să își păstreze credința statornică. La vreme de tulburare sufletească și deznădejde este bine să rostim o rugăciune împotriva farmecelor și bântuirii duhurilor rele.

,,Doamne, viforul necazurilor se ridică asupra mea şi duhurile necurate nu-mi dau pace, dar întru Tine îmi pun toata nădejdea şi pazei Tale mă încredinţez întreg, că Tu cunoşti pricina răului care mă bântuie şi eşti dezlegarea tuturor legăturilor necurate. La Tine toţi perii capului meu sunt număraţi. De Tine toţi demonii ştiu şi se cutremură. Deci pe Tine Te rog, Doamne, Atotputernicule, să îndepărtezi de la mine orice duh necurat şi orice rău pierzător de suflet, scoţându-mă pe mine biruitor peste toată făcătura diavolească, sub acoperământul dreptei Tale şi întru Crucea Ta cea atotizbăvitoare. Că Tu eşti întărirea şi scăparea noastră în veci, Hristoase Dumnezeule şi Ţie slavă Îţi înălţăm: Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin.”

Atunci când suntem copleșiți de suferințe, temeri și deznădejde este bine să citim Psalmul 90 pentru alungarea relelor din viața noastră și îndepărtarea gândurilor negre. Acest psalm are o putere tămăduitoare deosebită și este de grabnic ajutor pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.
Adauga un comentariu