National

PSD il sustine pe Dorneanu la Avocatul Poporului si cere PDL sa retraga nominalizarea lui Iancu

Publicat: 03 sept. 2012
1
PSD il propune pe Valeriu Dorneanu pentru functia de Avocat al Poporului, a anuntat, astazi, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, dupa sedinta BPN al PSD, informeaza Mediafax.
Valeriu Zgonea a spus ca Valer Dorneanu este un om de o probitate profesionala deosebita, este o personalitate si a avut si sustinerea din partea opozitiei.
Valeriu Zgonea a precizat ca a avut o discutie cu presedintele PDL, Vasile Blaga, in privinta Avocatului poporului, in care i-a spus ca este o palma pe obrazul a cinci grupuri parlamentare faptul ca PDL il sustine pe Gheorghe Iancu, revocat din aceasta functie.
„Am avut o discutie cu presedintele PDL si l-am rugat ca atunci cand vrei sa fii partener de incredere in dialog cu celelalte forte politice sa nu-i pui intr-o situatie sensibila. Va reamintesc ca Avocatul poporului a fost revocat din functie de cinci din cele sase grupuri parlamentare, venind cu aceeasi propunere. Este o palma pe obrazul celorlalte cinci grupuri politice si o sfidare la adresa parlamentarilor. Domnul Blaga mi-a promis ca va gasi o solutie astfel incat lucrurile sa fie pe varianta propusa de noi, adica un consens pentru o propunere la Avocatul poporului”, a adaugat Valeriu Zgonea.
Parlamentul s-a reunit in 3 iulie in sesiune extraordinara si l-a revocat din functie pe Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, functia fiind preluata interimar de catre Valer Dorneanu.
Revocarea lui Gheorghe Iancu a fost solicitata de USL pentru „incalcarea Constitutiei si a legilor in vigoare”. USL reprosa Avocatului Poporului, in cererea de revocare din functie, ca a utilizat prerogativele constitutionale si legale pentru a servi interesele politice ale PDL, ca s-a pronuntat in mod repetat asupra unor probleme politice fara sa fi fost sesizat, invocand inclusiv sesizarea in cazul ICR.
In 18 iulie, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat ca liderii de grupuri au convenit ca noul Avocat al Poporului sa fie numit prin consens al tuturor partidelor, insa acest lucru se va realiza in sesiunea parlamentara din toamna.
Adauga un comentariu