National

PSD, reactie de URGENTA, dupa apelul lui Liviu Dragnea

Publicat: 07 sept. 2016
1

La Senat, a avut loc astazi intalnirea dintre parlamentarii Comisiilor reunite de Buget-Finante si Transporturi si Energie cu reprezentantii ASF si 7 dintre Organizatiile patronale ale Transportatorilor. Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a aratat extrem de nemultumit de situatia de pe piata asigurarilor si a cerut factorilor responsabili sa actioneze de urgenta.

Discutia a fost initiata de parlamentarii PSD, cei care au si initiat Proiectul de lege referitor la politele RCA, proiect care se doreste acum sa fie adoptat in procedura de urgenta.

Liderul Grupului PSD din Senat, Mihai Fifor a cerut, celor aflati la discutii, ca: „pana vineri, la ora 14,00, liderii Transportatorilor si cei ai ASF sa transmita, in scris, catre Senat toate amendamente cu privire la aceasta problema. Este un Proiect de lege extrem de important pentru toti romanii si dorim ca marti sa trecem de plenul Senatului aceasta Lege”.

Presedintele Consiliului National al PSD, Mihai Fifor a declarat ca: „vorbim de o lege extrem de dezbatuta si cu toate acestea, a fost amanata prea mult de Guvern. Saptamana viitoare, colegii de la Senat si Camera Deputatilor vor cere ASF-ului prezenta la comisiile de specialitate pentru a solutiona, cat mai rapid, aceasta problema. Am incercat sa facem toti pasii legislativi inainte sa apara Guvernul cu tot felul de ordonante pe aceasta tema”.

Cu situatia politelor RCA se confrunta peste 6 milioane de romani.

Viorel Arcas, presedinte al Comisiei Buget-Finante din Senatul Romaniei a declarat ca: „Statul trebuie sa intervina, in mod echilibrat, asupra tarifului RCA, fiind un instrument obligatoriu. Executivul, daca dorea sa rezolve aceasta problema, analiza Proiectul de Lege aflat, pentru un simplu aviz, la Palatul Victoria inca din 6 iunie. Nu putem sa acuzam Parlamentul ca nu si-a facut treaba. Toate doleantele transportatorilor se regasesc acum in Proiectul de lege aflat la Senat”.

Ionel Daniel Butunoi, presedintele Comisiei de Transporturi din Senatul Romaniei, considera ca: „Tariful de referinta al politei RCA trebuie sa aiba in vedere acoperirea daunalitatii in proportie totala, plus un procent ce urmeaza a fi stabilit pentru acoperirea altor cheltuieli. Acest tarif de referinta va limita cresterea arbitrara a politelor RCA, efectul resimtindu-se in buzunarele romanilor”.

Proiectul de lege, privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule, va avea stipulat faptul ca tariful de referinta – contractul RCA se va stabili pe baza tarifului de referinta, care va fi respectat de catre toate firmele asiguratoare. De asemenea, varsta nu va mai fi un criteriu pentru stabilirea pretului politei RCA, iar contractul RCA va putea fi incheiat in rate, chiar si pentru o luna.

Pana vineri, Proiectul de lege privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule mai poate fi modificat sau completat cu amendamente din partea Transportatorilor si ASF-ului, tocmai pentru ca marti sa intre in dezbaterea si votul Senatului, aceasta fiind prima Camera sesizata.

Adauga un comentariu