National

PSD si declaratia NAUCITOARE in cazul lui Silaghi

Publicat: 19 aug. 2013
1

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a declarat, astazi, pentru Mediafax, referindu-se la solicitarea DNA de avizare a inceperii urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi, ca este vorba despre o „concidenta” legata de o persoana care nu-i este pe plac presedintelui Traian Basescu.

„Nu putem avea o pozitie oficiala referitor la o ancheta a Justitiei. Justitia sa-si faca treaba, numai ca de fiecare data cand vine vorba de DNA apar coincidente legate de persoanele care nu-i sunt pe plac lui Traian Basescu. Nu pot sa nu fac legatura cu faptul ca Silaghi urma sa fie ministru la Transporturi si fix Traian Basescu nu-l voia ministru la Transporturi”, a precizat Ivan.

El a facut o paralela intre demersul DNA si cazul celui care castigat licitatia pentru CFR Marfa, cand „deodata” s-a descoperit ca avea probleme cu Justitia.

„Sunt niste coincidente peste care nu pot sa trec si nu am cum sa nu le observ. Imi doresc la fel ca orice roman ca Justitia sa fie independenta si sa nu mai existe astfel de suspiciuni dar deocamdata nu am cum sa nu observ aceste semne de intrebare – chiar apar toate la comanda la momente care-i convin lui Traian Basescu”, a adaugat Ivan.

Intrebat daca USL il mai sustine, in noile circumstante, pe Silaghi pentru ocupararea portofoliului de ministru al Transporturilor, Ivan a precizat: „Orice persoana, chiar si anchetata, pana nu e dovedita vinovata este nevinovata. Simpul fapt ca se cere urmarirea penala nu inseamna ca persoana in cauza chiar e si vinovata. In USL functionam dupa principiul prezumtiei de nevinovatie, nu de vinovatie”.

Seful DNA a cerut, luni, procurorului general sa sesizeze Camera Deputatilor cu o cerere de incepere a urmaririi penale impotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenta, fapta din perioada in care a fost ministru al Transporturilor si prin care l-ar fi favorizat pe Nelu Iordache.
Citeste si: DNA cere aviz pentru inceperea urmaririi penale impotriva lui Ovidiu Silaghi

„In conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei, art. 12 si 19 din Legea nr. 115/1999 si ale Deciziei nr. 270/10.03.2008 a Curtii Constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, doamna Laura Codruta Kovesi a solicitat procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa sesizeze Camera Deputatilor pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva deputatului Silaghi Ovidiu Ioan, pentru infractiunea de trafic de influenta in forma continuata, fapte despre care exista indicii si date ca ar fi fost savarsite in perioada in care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor”, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Potrivit procurorilor, exista indicii si date temeinice potrivit carora, in cursul anului 2012, Ovidiu Silaghi, in calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de catre compania de transport aerian din grupul de firme controlate de omul de afaceri, a unor noi rute care sa lege Aeroportul Satu Mare de alte destinatii din Europa. Silaghi i-ar fi promis in schimb lui Nelu Iordache derularea contractelor pe care SC Romstrade SRL le incheiase cu Compania Nationala de Autostrazi pi Drumuri Nationale din Romania SA, structura aflata sub autoritatea Ministerului Transporturilor, si pentru ca platile intermediare sa fie facute intr-un termen rezonabil.

Comentarii
  • “Conducerea CFR Călători, societate aflată în pragul colapsului financiar, ţine la secret planul de management adoptat în urmă cu două luni. Deşi secret, planul nu a generat până în prezent nici o soluţie salvatoare pentru companie. Nici Guvernul nu are idei în această privinţă şi a apelat la singurele metode de creştere a veniturilor pe care le cunoaşte: scumpirea biletelor de tren cu 10% începând cu 1 septembrie, urmată de disponibilizări ce vor fi anunţate tot luna viitoare. De altfel, conducerea CFR Călători nu a făcut publice nici datele financiare pe primul semestru al anului în curs”
    Interesant ca managerul Dorobantu , primeste salariu de cateva mii de euro lunar, deci la salariu, inainte , la performante , inapoi !
    Bravo dl. Dorobantu Valentin , cat o sa-ti mai mearga, ca la salariati le-ai luat si aerul ?

  • Domnule Ivan nu cumva coincidenta este si in sens invers? In USL nu sunt decat puscariabili? „Nu iese fum pana nu se face foc”. Acest proverb nu vrei sa-l comentezi? De ce nu cautati si specialisti? trebuie neaparat sa fie decartatori la partid? Esti tanar d-le Ivan, sa nu crezi ca vei iesi sigur din nou europarlamentar. S-ar putea ca electoratul sa se fi saturat de atatia hoti. USL a demonstrat ca nu are oameni curati. Parca PDL-ul mai avea si din astia, dar pe care nu-i scotea in fata. USL-ul vine numai cu hoti, unii chiar notorii. Asta-i caracterul social al policticii USL? Hotia?

Adauga un comentariu