National

Psihiatrul Gabriel Diaconu: ” Neam de neamul nostru nu ne-am îngropat morții goi, până în 2020”

Publicat: 06 apr. 2021
Psihiatrul Gabriel Diaconu

Psihiatrul Gabriel Diaconu a rememorat momentele absurde ale ritualului, cu care s-a confruntat atunci când şi-a înmormântat tatăl, care s-a infectat cu coronavirus și a decedat.

Gabriel Diaconu consideră că protocolul actual de înmormântare în cazul persoanelor răpuse de COVID-19 ar trebui schimbat.

”Nu cred că e un secret public. Eu am trecut recent prin pierderea tatălui meu. Partea şi mai ”simpatică” a pierderii, a fost să citesc foarte atent protocoalele de înmormântare în condiţii de COVID şi nu aş fi crezut, eu fiind un tip de deschis la minte, că am să rămân blocat la fragmentul în care, nu poţi să îl îmbraci pe decedat.

În ziua respectivă, soţia mi-a trimis protocolul şi eu stăteam şi mă uitam ca prostul. Ceva în mintea mea, pentru prima oară de la începutul pandemiei ăsteia dădea cu virgulă. Trecusem prin atât de multe lucruri, sunasem destul de mulţi oameni în perioada respectivă, cât tata era încă viu şi mă gândeam, că trebuie să sun din nou pe cineva.

Pe cine ar trebui să sun de data asta (…), lasă-mă să îl îmbrac. Lasă-mă să mă echipez şi să îl îmbrac. A fost un fel de troc emoţional. Tata nu îmi aparţinea în momentul respectiv şi ca să îmi aparţină din nou, a fost o chestiune pe care am acceptat-o, dar chestia asta este complet perpendiculară cu orice noimă (…)

Nu pot da timpul înapoi, nu pot şterge şi cred că sunt mulţi oameni care nu pot şterge imaginea asta, a hainelor împăturite.

Acum sunt anumite imagini morbide pe care oamenii nu vor să le audă, dar cei care au trecut prin asta sunt sigur că se vor identifica fiecare dintre ei, cu momentul în care au dus hainele într-o plasă.

Pe Lumea Cealaltă, mai nou, în COVID, românii care ajung la Poarta Raiului, ajung cu o hainele în plasă. Nu avem resursa internă de a permite totuşi, un ritual, care cred că face parte şi din cultura românească.

Neam de neamul nostru nu ne-am îngropat morţii goi, până în anul 2020 (…) Cred că procedura asta trebuie schimbată”, a spus medicul, în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei”.

”Persoana decedată va fi transportată de la spital la morgă în saci impermeabili dubli și închiși ermetici, iar înmormântarea se va face în cel mai scurt timp posibil cu sicriul sigilat”, conform protocolului emis de Ministrul Sănătăţii privind managamentul după decesul pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

Comentarii
 • Poate cei care au facut acest protocol vor avea si ei parte sa isi ingroape pe cineva apropiat in pielea goala in 2 saci. E dureros cind pierzi pe cineva si il vezi, dar imi inchipui ce dureros e sa stii ca corpul este in pielea goala in 2 saci si sicriul inchis. Vor imnormintare ca in tara lui Arafat. Noi suntem ortodocsi avem o traditie nu e normal ce se intimpla.

 • Poate cei care au facut acest protocol vor avea si ei parte sa isi ingroape pe cineva apropiat in pielea goala in 2 saci. E dureros cind pierzi pe cineva si il vezi, dar imi inchipui ce dureros e sa stii ca corpul este in pielea goala in 2 saci si sicriul inchis. Vor imnormintare ca in tara lui Arafat. Noi suntem ortodocsi avem o traditie nu e normal ce se intimpla.

 • Este cumplit ce ni se întâmplă, am trecut prin aceste momente de curând .
  Este inimaginabil ce ni se întâmplă
  Facem un apel DISPERAT LA AUTORITĂȚI…. RESPECTAȚI NE PE CEI PLECAȚI……

 • Luptati pentru dreptate
  In Republica MOLdova Slava Domnului cu preot immorminteaza il imbraca il duce la groapa
  Dar cu normele sanitare
  Nu lasati
  Cei care aveti morti asa ingropati
  Dezgropatii imbracatii
  Faceti Parastasul

  Ca la Marea Judecata toti vom invia
  Si Mintuitorul asa va Spune celor Depti
  Gol am fost si ma ti imbracat

 • Corect, al treilea Reich nu murit ci este UE, la a cărei baze au pus umărul după terminarea celui de-al doilea război mondial, fruntași a național socialiștilor germani (partidul lui Adolf Hitler).
  Dar oile cred toate prostiile ce le sunt furnizate de noii neo-marxiști ce sunt dreptacii politicii dâmbovițene (majoritatea fiind urmașii celor care au implementat comunismul în România după 1944).
  Dar cui să deschizi ochii, sclavilor?

Adauga un comentariu