Stiri medicale

Psoriazisul influentat de un defect genetic

Publicat: 23 feb. 2011
7

Persoanele care nu dispun de genele LCE3B şi LCE3C  sunt mai predispuse riscului de a face psoriazis

Un grup de geneticieni de la Universitatea din Nottingham au facut o descoperire care ar putea explica de ce unii oamenii sunt mai susceptibili de a suferi de psoriazis, se arata pe  AlphaGalileo.org.

Cercetarea, care a fost publicata in revista Nature Genetics, arata ca persoanele care nu dispun de genele LCE3B şi LCE3C sunt mai susceptibile de a fi afectate de psoriazis. Atunci cand cele doua gene lipsesc, pielea este lipsita de protectia impotriva secventelor de deterioarare si de inflamatie, care conduc la dezvoltarea acestei boli cronice de piele. Psoriazisul este o boala a pielii care afecteaza, in general, zonele proeminente cum ar fi coatele, genunchii si scalpul.

John Armour, profesor de Genetica Umana a declarat ca „masurarea cu exactitate a genelor din punct de vedere tehnic este o provocare necesara pentru a descoperi si a demonstra ce sta la baza aparitiei psoriazisului”. Acelasi cercetator a mai efectuat un studiu care a aratat ca riscul de psoriazis este influentat de variatia numarului de gene beta-defensin, gene care declanseaza procesul de inflamatie a pielii ca raspuns la infectie.

Aproximativ 30% dintre persoanele care sufera de psoriazis au un istoric familial al bolii. De altfel, predispozitia genetica este o cauza importanta a aparitiei psoriazisului. iar recent, cercetatorii au inceput să descopere exact natura variaţiilor care provoacă apariţia bolii. 

Adauga un comentariu