Retete cu carne

Pui copt cu portocale si ierburi de provence

Publicat: 29 dec. 2011

Ingrediente:

1 pui intreg spalat, curatat de grasime si sectionat
2-3 linguri unt
coaja de la 3 portocale
sucul de la 5 portocale
3 catei usturoi taiati marunt
2 linguri herbs de provence
1/4 cana ulei de masline
1 lingurita paprika
1 portocala pentru garnisit
piper
sare

Mod de preparare:

Intr-un castron, combina sucul si coaja de portocale, paprika, ierburile, usturoiul si uleiul de masline. Pune puiul si amestecul de mirodenii intr-o punga cu fermoar (zip-lock). Sigileaza punga, inlaturand aerul si agit-o putin ca sucul sa acopere bucatile de pui uniform. Lasa puiul la marinat 2-3 ore sau peste noapte. Cand esti gata de copt, incalzeste cuptorul la 200C. Transfera puiul impreuna cu ingredientele marinatei intr-o tava cu pereti inalti, condimenteaza cu sare si piper, apoi adauga cubulete de unt peste pui. Coace puiul pentru 30-40 minute, intorcand bucatile pe cealalta parte la jumatatea timpului de coacere. Puiul este gata cand s-a rumenit usor.

Serveste puiul simplu, cu o bucata de paine prajita pentru sos, cu legume sotate, cuscus sau niste cartofi copti. Ies cam 2-3 portii sau si 4, daca le servesti alaturi de garnitura.

(Iata mixul de herbs de provence al lui Bogdan: cate o lingurita de rozmarin, salvie, cimbru, lavanda, oregano, busuioc, patrunjel, tarhon).

sursa reteta si fotografii: Pui copt cu portocale si ierburi de provence

Citeste aici reteta de Cartofi copti



loading...

Adauga un comentariu