Retete cu carne

Pui cu sos de branza si ciuperci

Publicat: 23 ian. 2012

Ingrediente:

 2 buc. piept de pui curatate si taiate in jumatate (pentru 4 portii)
 1 cutie crema de branza cu usturoi sau 200 grame crema de branza amestecata cu 2 catei de usturoi pisati
 1 cana ciuperci feliate
 1 ceapa tocata
 1 legatura patrunjel tocat marunt
 1/2 cana vin
 (optional ca garnitura) fasole verde sau orez
 piper
 sare

Mod de preparare:

Tamponeaza piepturile de pui cu prosoape de hartie pentru a absorbi umezeala, apoi condimenteaza-le cu sare si piper pe ambele parti si rumeneste-le intr-o tigaie cu teflon, cam 5 minute pe fiecare parte. Pune piepturile deoparte, intr-un castron.

In paralel, pregateste garnitura – fierbe fasolea verde sau orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.

Caleste in putin unt ceapa tocata timp de 2-3 minute, adauga ciupercile iar cand zeama de la ciuperci e aproape evaporata adauga vinul. Lasa sosul obtinut sa scada la jumatate si ia totul de pe foc. Adauga crema de branza si patrunjelul tocat si amesteca-le bine.

Toarna sosul de ciuperci si branza peste pieptul de pui, serveste-l langa o garnitura calda – in cazul nostru, fasole verde.
sursa: Pui cu sos de branza si ciuperci



loading...

Adauga un comentariu