Fripturi

Pui la cuptor cu chimen

Publicat: 15 apr. 2011

Ingrediente:

450 g piept de pui fara os, taiat in bucati
3/4 lingura chimion
1/4 lingura piper
1 lingura unt
1 lingura ulei de masline
1 conserva de rosii tocate, scurse sau 2 rosii de marime medie, tocate
1 conserva fasole neagra
1/3 ceasca lapte
1 catel usturoi, tocat
1/3 cutie branza Munster rasa
1/3 cutie branza elvetiana rasa
2 albusuri de ou
paprika

Mod de preparare:

Se incalzeste uleiul si untul si se pun bucatile de carne; se presara chimionul si piperul.
Se tine la foc timp de 3 – 4 minute, pana incepe sa se rumeneasca, dar nu pana este gata, si se indeparteaza din tigaie; in aceeasi tigaie se pun rosiile si fasolea neagra si se lasa pe foc 1 – 2 minute;
Amestecul obtinut se pune intr-o tava impreuna cu pieptul de pui; laptele impreuna cu usturoiul se incalzesc pana aproape de fierbere;
Se indeparteaza de pe foc si se adauga branza amestecand pana se topeste; albusurile se bat pana prind forma;
Amestecul cu branza se toarna peste albusul batut, se amesteca si se pune peste carnea de pui; se presara paprika apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 20 – 25 minute.



loading...

Adauga un comentariu