Retete cu carne

Pui marinat prajit

Publicat: 24 ian. 2012

Ingrediente:

200 g carne de pui
1 ardei

Sos pentru marinat:

2 linguri vin alb
1 lingura zahar
1 lingura sos de soia
1/2 lingurita praf de ghimbir

Pentru „aluat”:

1 albus
1 1/2 lingura amidon (cornstarch)
1 lingurita praf de ghimbir
2-3 frunze de ceapa verde tocate marunt

Mod de preparare:

Se taie carnea in bucati cam de 3 cm si se marineaza pt. aprox. 30 min. in sos. Se scoate pe servet de hartie, se sterge de surplusul de sos. Ardeiul se taie in patru sau dupa preferinta. Se bate albusul spuma, se adauga si restul ingredientelor si se amesteca usor.
Se incinge uleiul la aprox. 165-170 c pe foc mic-potrivit. Se dau bucatile de carne prin „aluat” si se pun cu lingura (ca sa fie bine „imbracate in aluat”) in ulei. Se prajesc, intorcandu-le pe o parte si pe alta pana se rumenesc. Se scot pe servet de hartie sau pe gratar sa se scurga de ulei. Se prajesc putin si ardeii. Se scot si ei pe servet. Se servesc toate calde stropite cu putina lamaie.
Din cantitatile de mai sus rezulta doua portii.
Pui marinat prajit a la Cristina.



loading...

Adauga un comentariu