Diverse

Pui vopsiti galben intr-o piata din Galati! Comerciantii voiau sa-i vanda ca pui de tara

Publicat: 07 oct. 2019

Fie vreme buna, fie vreme rea, pui vopsiti galben cjiar in tara mea! Totul s-a intamplat intr-o piata din Galati! Politistii locali au fost cei care au descoperit in urma unei actiuni in Piata Calea Basarabiei mai multe persoane care vindeau pui colorati cu galben pentru a fi vanduti ca pui de tara. Ba chiar, in momentul in care oamenii legii si-au facut aparitia in piata, unul dintre comerciantii care vindea pui colorat a luat-o la fuga.

Pui vopsiti galben intr-o piata din Galati!
Culmea, acesta si-a abandonat si marfa si a preferat doar sa-si salveze pielea. Alti doi comercianti, care faceau acelasi lucru, au ramas sa explice politistilor de ce nu aveau documente de provenienta, de ce vindeau puiul colorat cu vopsea galbena si de ce tineau marfa intr-o cutie de carton. „Din primele verificari, oamenii legii au constatat ca cele doua persoane le spuneau eventualilor cumparatori ca pasarile comercializate sunt crescute la curte, ele avand si o culoare specifica (galbena).

Politistii locali, care detineau informatii ca respectiva carne nu provine de la pasari crescute in gospodarii proprii, ci din magazine au facut o proba si au constat ca in contact cu apa, aceasta se colora imediat”, se arata intr-un comunicat al Politiei Locale Galati. De remarcat ca pentru faptele lor, cei doi comercianti au fost amendati cu cate 500 de lei fiecare.

Comerciantii voiau sa-i vanda ca pui de tara
„Mai multi cetateni ne-au adus la cunostinta ca au achizitionat carne de pasare, ‘de curte’, insa la momentul prepararii au constatat ca apa devenea excesiv de galbena. Pentru a evita astfel de situatii, recomandam galatenilor sa achizitioneze produse perisabile doar din locuri special amenajate si autorizate corespunzator”, a declarat Danut Munteanu, seful Serviciului Control Activitati Comerciale si Biroul Evidenta Persoanelor

„Trebuie sa fie atenti si sa nu mai accepte astfel de situatii. De ce sa accepti sa cumperi pui din locuri nu tocmai prietenoase, de ce sa iti doresti sa faci lucrul acesta”, a mai spus Danut Munteanu.loading...

Adauga un comentariu