Actualitate

Pulpe de gaina in sos alb cu ciuperci, o mancare atat de buna incat nu ramane nimic in farfurie

Publicat: 22 aug. 2018

Sunt zile in care, atunci cand reveniti de la munca nu prea aveti timp sau poate si chef pentru a pregati cina. Si cu toate acestea, va doriti ceva bun si proaspat pentru masa de seara. Iaia ca aceasta reteta de pulpe de gaina in sos alb cu ciuperci va scoate din impas. Mai mult, in timpul necesar prepararii pulpelor puteti pregati si paste dar si o salata, si astfel ati obtinut un meniu satios cu un gust absolut delicios.

Ingrediente:

– 8 pulpe de gaina

– 3 linguri de unt

– 2 catei de usturoi

– 250 g de ciuperci

– 3/4 dintr-un pahar de lapte

– 3/4 dintr-un pahar de frisca

– 1/2 lingurita busuioc uscat

– 1/2 lingurita de cimbru

– sare si piper negru macinat dupa gust

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul pana la 200 de grade Celsius. Ungeti cu unt tava in care veti coace, iar apoi acoperiti cu hartie de copt. Spalati pulpele de gaina, asezonati-le cu sare si piper dupa gust. Topiti 2 linguri de unt intr-o tigaie mare si prajiti pulpele cate 2-3 minute pe fiecare parte dupa care le puneti in tava si le coaceti 30 de minute.

Intre timp, spalati ciupercile si taiati-le bucati de marime medie. Intr-o tigaie curata, topiti bucata de unt ramasa si prajiti ciupercile impreuna cu usturoi pisat timp de 5-6 minute pana se va evapora apa lasata de ciuperci.

Adaugati faina, amestecati si prajiti inca un minut. Treptat adaugati laptele, frisca, cimbrul, busuioc, sare si piper dupa gust. Amestecati continuu pana cand sosul se va intari un pic, timp de 3-4 minute. Daca preferati ceva mai picant, puteti adauga un pic de piper rosu.

Inainte de servire, amestecati sosul si pulpele, iar deasupra presarati patrunjel tocat marunt. Serviti deindata, iar ca si garnitura va recomandam piure de cartofi sau paste.

Pofta buna.



loading...

Adauga un comentariu