Fripturi

Pulpe de iepure la cuptor, marinate

Publicat: 23 apr. 2019

Ingrediente pentru pulpe de iepure la cuptor

  •  6 pulpe de iepure
  •  500 g ciuperci
  • champignon
  •  6 castraveti murati
  •  2 cepe
  •  200 g kaizer
  •  fire de cimbru
  •  1 lingura ulei

Pentru marinata

  • 150 ml suc de rosii
  •  100 ml vin
  • alb sec
  •  sare
  • piper
  • orez fiert la abur, pentru garnitura

 
Mod de preparare pulpe de iepure la cuptor:

Amesteci sucul de rosii cu vinul alb si condimentezi cu sare si piper, dupa gust. Cu aceasta marinata ungi pulpele de iepure. Dai carnea peste noapte la frigider. A doua zi, o scoti si o lasi la temperatura camerei. Cepele le tai julien, ciupercile felii si kaizerul cubulete. Le pui la calit, 5 minute, intr-o tigaie cu putin ulei. Le condimentezi cu sare si piper, dupa gust.
 Carnea o asezi intr-o tava, iar peste ea torni marinata. In aceeasi tava pui si legumele calite cu kaizerul. Adaugi si castravetii taiati. Acoperi tava cu folie de aluminiu si o dai la cuptorul preincalzit, la 180 °C, 45 de minute. Indepartezi folia si lasi carnea sa se rumeneasca inca 15 minute. 
La final, o presari cu cimbru proaspat. Servesti friptura calda, decorata cu cimbru si cu garnitura de orez.



loading...

Adauga un comentariu