Culinar

Pulpe la cuptor cu cartofi dulci

Publicat: 14 ian. 2021

Astăzi îţi propun o reţetă de pulpe la cuptor cu cartofi dulci.

Ingrediente:

  • 2 pulpe întregi cu os
  • 2 cartofi dulci
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căţei usturoi
  • 1 portocală
  • 1 linguriţă pudră de ceapă
  • ½ linguriţă rozmarin uscat
  • zeamă de la ½ lămâie
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Faci o marinată dintr-o lingură de ulei de măsline, zeamă de lămâie, rozmarin, pudra de ceapă şi căţeii de usturoi zdrobiţi. Ungi pulpele şi le laşi la frigider o oră.

 

Cureţi cartofii dulci de coajă, apoi îl tai cuburi, îi stropeşti cu restul de ulei de măsline şi presari puţină sare. Speli bine portocală şi o tai bucăţi, păstrând coajă.

 

Într-o tavă aşezi pulpele, cartofii dulci şi portocala, apoi le dai la cuptor, 45 de minute, la 190-200 °C. Le serveşti imediat, decorate cu verdeaţa preferată.

 





Adauga un comentariu