News Flash:

Pulsul admiterii de toamna in universitatile de stat iesene

9 Septembrie 2004
1102 Vizualizari | 0 Comentarii
•La Universitatea "Al. I. Cuza", care ofera 140 de locuri subventionate si aproape 2.400 cu taxa, inscrierile continua pana pe 15 septembrie •Ultima zi de inscrieri la Facultatea de Arhitectura a Universitatii Tehnice, inca cinci zile pentru celelalte zece facultati •Inscrierile pentru o parte dintre facultatile Universitatii de Medicina si Farmacie continua pana luni •Maine este prima zi de inscrieri pe locurile cu taxa de la Universitatea Agronomica

Absolventii de liceu care nu au participat sau care au ratat sesiunea din iulie a admiterii in cele cinci universitati de stat din Iasi, precum si cei care tocmai au terminat bacalaureatul au in aceasta perioada inca o sansa de a deveni studenti. Insa, cu exceptia catorva facultati ale Universitatii "Al. I. Cuza" si a Facultatii de Arhitectura a Universitatii Tehnice "Gh. Asachi", universitatile iesene nu mai pun la dispozitia absolventilor de liceu decat locuri cu taxa, la unele facultati si specializari toate locurile, inclusiv cele nesubventionate, ocupandu-se inca din iulie. Universitatea "Al. I. Cuza", la care inscrierile incepute marti, continua pana pe 15 septembrie, scoate la concurs in aceasta sesiune de admitere 155 de locuri subventionate (135 la lunga durata) si 2.593 in regim de taxa, cele mai multe locuri fara taxa ramase libere dupa sesiunea din iulie fiind la facultatile de stiinte exacte: 50 de locuri la Chimie, 55 la Fizica si 30 la Matematica. In rest, cu exceptia facultatilor de Drept si Teologie Ortodoxa, care nu mai organizeaza admitere si in aceasta perioada, facultatile scot la concurs numai locuri cu taxa. Pana ieri, la "Cuza" se inscrisesera 117 candidati, dintre care cei mai multi la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, la cea de Filosofie si la cea de Geografie - Geologie.

Invatamantul tehnic

La Universitatea Tehnica "Gh. Asachi", astazi este ultima zi de inscrieri la sigura facultate care nu a organizat admitere in iulie, Facultatea de Arhitectura, la care, pana ieri, pe cele 32 de locuri subventionate se inscrisesera 72 de candidati, care vor sustine maine un test de aptitudini. Celelalte zece facultati organizeaza admitere pe baza de dosar si primesc inscrieri pana pe 13 septembrie, scotand la admitere, in total, 35 de locuri subventionate si 1.437 cu taxa. Intre facultatile care au inca locuri subventionate neocupate conduc Facultatea de Textile - Pielarie, cu 19 locuri disponibile si cea de Mecanica, cu 11 locuri subventionate.

Scoala umanista

Universitatea de Medicina si Farmacie a dat startul celei de-a doua sesiuni de admitere inca de luni si organizeaza inscrieri pentru facultatile si colegiile "traditionale" pana pe 13 septembrie. Cu exceptia specializarii Moase din cadrul Facultatii de Medicina Generala, unde sunt disponibile 18 locuri subventionate, cele patru facultati ale Universitatii de Medicina si Farmacie scot la admitere 464 de locuri cu taxa, iar cele cinci colegii alte 192 de locuri cu taxa. Selectia candidatilor de la cele patru facultati va tine seama de rezultatele unui test-grila, care va avea loc pe 15 septembrie, iar a celor de la colegii se va realiza pe baza concursului de dosare. Fata de facultatile si colegiile existente pana acum si care au organizat admiterea si in luna iulie, UMF isi va largi oferta educationala cu o facultate si patru colegii noi: Facultatea de Fiziokinetoterapie si colegiile de Asistenti Medicali pentru Igiena si Sanatate Publica, de Audiologie, de Tehnica de farmacie si de Cosmetica Medicala. Fiecare dintre cele cinci noi institutii urmeaza sa scoata la concursul de admitere cate 25 de locuri subventionate si minim cate 30 de locuri cu taxa, insa admiterea va fi organizata imediat dupa aparitia hotararii de guvern corespunzatoare. Ieri, au luat sfarsit probele de concurs la Facultatea de Interpretare Muzicala din cadrul Universitatii de Arte "G. Enescu", facultate care se bucura de 52 de candidati si singura din cele trei care nu a organizat admitere si in cursul lunii iulie. In fine, maine incepe sesiunea de toamna a admiterii la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad", care ofera, in total, 710 de locuri cu taxa la zi (580 la lunga durata) si 425 de locuri la invatamant la distanta. Inscrierile la Universitatea Agronomica se desfasoara, in cazul invatamantului de lunga durata, pana pe 14 septembrie, iar in cazul invatamantului la distanta pana pe 25 septembrie.
(D.P.)
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013842 (s)