Eveniment-Social

Pulsul admiterii la universitatile iesene. La Cuza s-a prelungit inscrierea, iar la Medicina urmeaza testul grila

Publicat: 19 iul. 2015
1

@ Final de saptamana extrem de agitat pentru universitatile de stat iesene! @ Acestea se afla in plina etapa de admitere @ Deja, doua institutii au finalizat intreg procesul de inscriere a absolventilor de clasa a XII-a 

Astfel, chiar daca la majoritatea facultatilor de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) s-a finalizat oficial perioada de inscriere, trei dintre ele au decis prelungirea acestui proces. Este vorba de Fizica, unde inscrierea va dura pana astazi, 20 iulie 2015, respectiv Educatie Fizica si Sport, master, la specializarea Kinetoterapie in traumatologie sportiva unde procesul va avea loc pana pe 22 iulie.

In rest (pana la data de 18 iulie), la Cuza, pentru cele peste 6.200 de locuri, dintre care 3.425 de locuri la buget, s-au depus aproximativ 9.205 de dosare – studii licenta si peste 2.604 la master. Aici, rezultatele la admitere se vor afisa în perioada 19-24 iulie pentru licenta, respectiv 19-22 iulie pentru master. Pe de alta parte, de la Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi, in topul preferintelor bacalaureatilor pe specializari se afla: Ingineria chimica, Stiinte ale mediului, Ingineria civila si instalatiile, respectiv Electronica si Telecomunicatiile, respectiv Automatica si Calculatoarele sau Hidrotehnica. De specificat ca, anul acesta, Politehnica ieseana scoate la concurs 2.515 locuri la buget si 574 la taxa – licenta, iar la master 1.790 locuri la buget si 858 cu taxa. Inscrierile vor dura pana pe 31 iulie. Aici, dupa o saptamana de la demararea inscrierilor, peste 4.000 dosare au fost depuse la un numar de 2.555 locuri buget si 558 la taxa. O alta mare institutie de invatamant superior din Iasi vanata de liceeni la admitere este Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad, dupa trei zile de la demararea procesului de admitere – care va dura pana pe 24 iulie – au fost depuse in jur de o mie  dosare. In total, la facultatile din cadrul USAMV sunt disponibile 674 locuri la buget si 403 la taxa. In final, la Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa (UMF), pentru cele 1.455 de locuri puse la dispozitia candidatilor, au fost inregistrate aproximativ 5.000 dosare (dupa incheierea perioadei de inscriere). Aici, testul grila, respectiv cel care va conta cel mai mult in selectia viitorilor studenti de la Medicina, este programat pe 22 iulie.

Citeste si: Cele mai bune si cele mai slabe licee iesene, dupa mediile de admitere in clasa a IX-a

Adauga un comentariu