News Flash:

Pulsul Bursei

24 Iulie 2006
985 Vizualizari | 0 Comentarii
Credite pentru Asam SA

Actionarii SC Asam SA, firma care face parte din Grupul Conex, vor trebui sa voteze prelungirea cu un an de zile a liniei de credit de la Raiffeisen Bank, in suma de 2,97 milioane Euro, sub forma de "Avans in cont curent". Totodata, prin intermediul aceleiasi banci, Asam SA va mai contracta trei credite, de 25 miliarde lei (2,5 milioane RON), un milion Euro, respectiv inca o prelungire a unei linii de credit de la 100 mii Euro, la 500 mii Euro.

Majorare de capital la Incerplast SA

Societatea comerciala Incerplast SA Bucuresti, la care omul de afaceri Lucian Grecu, patronul Hotelului Unirea din Iasi, detine 76,60 la suta din actini, isi majoreaza cu 1.04 miliarde lei (104 mii RON) capitalul social, prin emiterea unui numar de 307 mii de actiuni, la pretul de subscriere de 3.400 lei (0,34 RON) pe actiune. Unitatea economica are ca domeniu de activitate productia de aparatura si instrumente medicale, fiind cumparata de omul de afaceri iesean in luna iulie a anului trecut. Acesta a dat pe institutul de cercetare bucurestean putin peste doua miliarde lei (200 mii lei noi).

Antibiotice SA cauta evaluator

Fabrica ieseana de antibiotice a anuntat deja organizarea, pentru sfarsitul acestei luni, a licitatiei pentru desemnarea evaluatorului pentru analiza companiei in vederea privatizarii. Antibiotice SA Iasi tinteste un profit de 8,2 milioane Euro pentru anul 2006. Cifra de afaceri a fabricii de medicamente este estimata la 1.980 miliarde lei (198 milioane RON) in acest an, in timp ce anuntul de privatizare este asteptat sa apara in cursul lunii viitoare.

Fara bilant la Nicolina SA

Actionarii SC Nicolina SA Iasi nu au votat rezultatele financiare aferente anului 2005. In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor desfasurate in urma cu putin timp, conducerea a decis angajarea unui expert pentru auditarea situatiilor financiare, propunere care a fost votata doar de reprezentantii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, care detine 56.87 la suta din actiuni. Asociatia Salariatilor Nicolina, care detine 24,69 la suta din actiuni, a votat impotriva acestei decizii.

Fuziune bursiera

Dupa unificarea Bursei de Valori cu Piata Rasdaq, o alta fuziune este pe punctul de a se finaliza. Este vorba de Bursa de Valori Bucuresti, care va absorbi Bursa Sibiu. Potrivit raportului de evaluare intocmit de PriceWaterhouseCoopers pentru Bursa de Valori Bucuresti (BVB), valoarea pe piata a BVB este de 15,5 milioane Euro. In schimb, valoarea activului net este de 5 milioane Euro. Si sistemul de tranzactionare Arena, care a preluat recent o mare parte din firmele iesene listate pe Rasdaq, costa destul de mult. El a fost apreciat de PriceWaterhouseCoopers la 1,6 milioane Euro. Pentru a se putea realiza unificarea burselor si la Bursa Monetar-Financiara de la Sibiu (BMFMS), a fost intocmit un raport de evaluare tot de catre PriceWaterhouseCoopers. Raportul PriceWaterhouseCoopers referitor la BMFMS arata ca valoarea pe piata este de 3,4 milioane Euro, iar cea a activului net de 1,601 milioane Euro. Dupa unificare va loc o noua reevaluare a celor doua burse.
Gelu JIREGHIE
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.7493 (s) | 22 queries | Mysql time :0.603588 (s)