Eveniment-Social

Punct final al hramului Cuv. Parascheva, la Iasi. Iata datele finale ale pelerinajului

Publicat: 17 oct. 2016
1
Pelerinajul la moastele Cuvioasei Parascheva de la Iasi a ajuns la final. In toata aceasta perioada, prin fata sfintelor moaste s-au perindat aproximativ doua sute de mii de pelerini veniti din toata tara.

„Odata cu depunerea raclei Sfintei Cuvioase Parascheva în biserica Mitropolitana, s-a încheiat si pelerinajul la Sfintele Moaste. Pe toata perioada desfasurarii acestei manifestari religioase, structurile Ministerului Afacerilor Interne au actionat, în sistem integrat, pentru asigurarea masurilor specifice de ordine si siguranta publica, misiunea fiind îndeplinita fara a fi înregistrate situatii sau evenimente deosebite. Structurile Ministerului Afacerilor Interne precum si institutiile cu care s-a cooperat au asigurat buna desfasurare a evenimentului religios, masurile specifice de interventie si prim ajutor, prevenirea si combaterea faptelor antisociale”, a mentionat locotenentul Ionut Catana, purtatorul de cuvant al Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau. In tot acest timp, jandarmii au intervenit si in cateva situatii speciale.

„În aceasta perioada s-a intervenit în peste 200 de situatii pentru acordarea primului ajutor, unor persoane cu probleme medicale, oboseala, stari de lesin, dintre acestea 28 de persoane au fost transportate la spital. Au fost desfasurate o serie de activitati de prevenire a faptelor antisociale, în anumite situatii punctuale jandarmii din cadrul dispozitivelor de ordine au aplicat masuri sanctionatorii pentru încalcarea unor norme legale, fiind aplicate peste 60 de sanctiuni contraventionale, valoarea totala fiind de peste 14.000 de lei, pentru cersetorie, comercializare de bunuri fara documente legale, tulburarea ordinii publice. Au fost si situatii în care jandarmii au intervenit si in altfel de cazuri. A fost o situatie din data de 11 octombrie, când o patrula de jandarmi a restituit o suma de bani unui pelerin caruia, din neatentie, îi cazuse din buzunarul hainei si o alta situatie în care jandarmii au înapoiat parintilor o fetita de 3 ani care se pierduse în aglomeratie”, au mai spus reprezentantii Jandarmeriei.
Adauga un comentariu