Actualitate

Punct final in constituirea consiliilor locale din judet

Publicat: 01 iul. 2016
1
Toate consiliile locale din judetul Iasi au fost constituite in mod oficial. Reprezentantii Prefecturii Iasi au aratat ca si in ultimele unitati administrativ-teritoriale unde alesii s-au intrunit a treia oara s-a reusit constituirea deliberativelor locale, astfel incat lucrurile urmeaza sa intre in normal in cel mai scurt timp.

Cele mai mari probleme s-au inregistrat in localitati precum Probota sau Costuleni, unde a fost nevoie de trei sedinte pentru constituire. Pentru ca partidele politice nu s-au inteles intre ele in privinta desemnarii viceprimarului, nici structura CL respectiv nu a mai avut cum sa se constituie oficial.  Autoritatile judetene au intampinat insa unele probleme legate de constituirea unor structuri locale in mai multe comune, dupa ce la sedinta nu au fost prezenti toti alesii.

Astfel de cazuri s-au intamplat la Comarna si Costuleni, unde nu au fost prezenti doua treimi din consilieri. Abia a doua oara s-a reusit constituirea acestor noi structuri locale. In plus, la sfarsitul saptamanii trecute, s-au constituit si noile consilii de la Mogosesti-Iasi si Belcesti, toate acestea in prezenta unor reprezentanti ai Prefecturii Iasi si tot cu scandal.

Ramane insa de vazut daca sefii Prefecturii vor ataca in contencios modul de constituire a Consiliului Judetean, unde atat candidatii la functia de presedinte, cat si cei la functiile de vicepresedinte s-au votat fara nicio problema, incalcand astfel legea.  

Comentarii
  • La deleni au facut blat pesedeu cu peneleu, alegeril;e au fost trucate de prigoreanu boieru delenilor. Deja sa ajuns prea departe cu aceste dictaturi..mafiote, europa ar trebui sa ne arunce peste gard datorita hotilor politici..Platim taxe si impozite care ne sunt furate, la fel si resursele locale, rog verificati URGENT, com Deleni jud Iasi…

Adauga un comentariu