News Flash:

Punctualitatea nu-i da afara din casa pe consilieri

21 Decembrie 1999
623 Vizualizari | 0 Comentarii
•Absenteismul in CL Iasi a devenit obisnuinta •Consilierii vin si pleaca dupa cum vor, in timpul sedintelor •Din cauza comoditatii CL, un iesean este purtat pe drumuri de jumatate de an

Ieri, plenul Consiliului Local a reluat discutiile proiectelor de hotariri abandonate saptamina trecuta, cind sedinta CL a fost suspendata din cauza consilierilor absenti. Reamintim ca 22 de proiecte de hotariri, care necesitau votul a cel putin doua treimi din numarul consilierilor, nu au putut fi adoptate. Initial, au fost prezenti 22 de consilieri. Ulterior, citiva au "disparut" in timpul sedintei, raminind sa-si exercite votul doar 17 consilieri, numar insuficient pentru aprobarea acestor hotariri. Potrivit prezentei realizate de secretariatul CL, consilierii absenti, motivati, au fost urmatorii: Radu Miron, Eduard Roman, George Carapanu, Petru Scripcariu si Aurel Crudu, iar consilierii absenti, nemotivati: Vasile Burlui si Stefan Hanganu. Nici dupa acest episod, pe consilieri nu i-a scos punctualitatea din casa. Programate pentru ora 10, lucrarile sedintei CL au inceput dupa o jumatate de ora pentru ca, si de aceasta data, exista riscul de a nu se intruni cvorumul. La 10,30 si-a facut aparitia consilierul Petru Petcu; la 10,45 si-a facut intrarea in sala consiliului Romeo Vatra; la 10,50 consilierul Stefan Damian a parasit sedinta, revenind dupa o ora; la 11,20 si-a facut aparitia consilierul Radu Miron, care a plecat dupa exact o ora; ultimul care a facut act de "prezenta" a fost consilierul Petru Scripcariu, in jurul orei 12.
De la aceasta sedinta au fost absenti consilierii: Costin George, Stefan Hanganu, Vasile Munteanu, Constantin Neculau, Petra Carp si Vasile Burlui.

Primaria a pus pumnul in gura chiriasilor

Deoarece primarul a hotarit ca primaria sa nu faca protectie sociala, spatiile comerciale aflate in administrarea Directiei de Administrare a Fondului Imobiliar de Stat (DAFIS), pentru care nu au fost depuse cereri de cumparare din partea chiriasilor, vor fi scoase la vinzare prin licitatie publica. De asemenea, vor fi licitate si acele spatii comerciale care nu sint inchiriate. In cazul chiriasilor care si-au manifestat intentia de a cumpara spatiile, dar care au aminat negocierea din cauza preturilor exagerate practicate de primarie, CL a aprobat termenul limita pentru negociere, prin vinzare directa - trei luni. Cu alte cuvinte, pina la 1 aprilie 2000, chiriasii vor trebui sa se pronunte in ceea ce priveste cumpararea spatiului comercial.

Consilierii sint preocupati de fenomene paranormale

Din cele 22 de proiecte de hotariri inscrise pe ordinea de zi, doua au fost respinse de consilieri, iar alte trei proiecte au fost aminate. Printre cele aminate s-a numarat si un proiect de hotarire privind schimbul de terenuri, de 30 mp, dintre CL si Viorel Galai. In iunie, Viorel Galai a solicitat Primariei Iasi o autorizatie de constructie pe proprietatea sa. Invocindu-se existenta unei retele de canalizare, comisia de urbanism a CL a conditionat eliberarea autorizatiei cu acest schimb de terenuri. Mai mult, Galai a dat 5 milioane de lei pentru realizarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD). Dupa jumatate de an, Viorel Galai nu a putut obtine autorizatia de constructie, chiar daca CL a solicitat acest schimb de terenuri.
Marcela DONCIU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013464 (s)