Culinar

Pune acest ingredient-minune în cafea. Intărește sistemul imunitar, stimulează creierul și scade nivelul zahărului din sânge

Publicat: 12 nov. 2019

O jumătate de linguriţă de scorţişoară pe zi, adăugată în cafea, poate face minuni pentru sănătate și menține creierul în formă. Scorţişoara este unul dintre condimentele cu cel mai mare conţinut de antioxidanţi, ajutând la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, la reducerea inflamaţiilor, reglarea funcţionării sistemului nervos şi stimularea imunităţii.

Diverse studii au demonstrat că acest condiment este foarte eficient în combaterea infecţiilor micotice sau fungice. Scorţişoara stimulează receptorii insulinici, asigurând scăderea glucozei din sânge. Astfel, tensiunea asupra pancreasului scade, metabolismul se îmbunătăţeşte şi inflamaţiile se reduc. Trei uleiuri principale numite cinamaldehide, acetat şi alcool de cinamil, intră în componenţa scorţişoarei. Cinamaldehidele blochează eliberarea de agenţi inflamatorii în membranele celulare. Aroma scorţişoarei stimulează zonele din creier care îmbunătăţesc memoria şi atenţia.

Antioxidantii din scorţişoară ajută în lupta cu Alzheimerul, cancerul, diabetul şi Parkinsonul, conform studiilor întreprinse de către cercetătorii americani.
Specialiştii au luat în considerare şi un studiu din 2011, care a arătat cum scorţişoara previne Alzheimerul, ajutând la restauratea functiilor cognitive şi la corectarea problemelor de mişcare, după cum au arătat testele efectuate pe cobai.
Scorţisoara poate fi adăugată și în cafeaua de dimineață.loading...

Comentarii
  • Cafeaua distruge celulele pancreatice producatoare de insulina iar scortisoara da un efect de stimulare, in momentul de fata creati o presiune enorma pe organism si pe pancreas deloc sanatoasa. Cafeaua creste glicemia(chiar daca da efect putin de hipo) mentinand adrenalina la nivel ridicat. Consumul de cafea zilnic e drum direct catre bolile autiomune.

Adauga un comentariu