Eveniment-Social

Puntea groazei de peste Siret va fi refacuta

Publicat: 19 oct. 2011

Primarul comunei Vanatori, Constantin Lupu, a inceput lucrarile de reamenajare a puntii peste raul Siret care face legatura intre satul Gura Badilitei si Lunca – Pascani, traversata zilnic de sute de persoane. Pana nu demult, oamenii erau nevoiti sa dea dovada de un curaj iesit din comun pentru a ajunge in Pascani, asta deoarece au existat si accidentari, motiv pentru multi preferau sa inconjoare zeci de kilometri. „Am prins la bugetul local o suma de 20.000 lei pentru aceasta punte. Banii vor fi folositi pentru schimbarea grinzilor, a suportilor, vor fi inlocuite majoritatea podelelor, plasa de pe lateral, care este destul de avariata si pe care o vom ancora mult mai bine. De fiecare data aproape cand era cate un vant mai puternic, puntea era data peste cap, rupta si asa mai departe. Acum o vom intari mult mai bine. Astfel vor fi eliminati factorii de risc si cetatenii comunei nu vor mai fi nevoiti sa inconjoare kilometri intregi pentru a ajunge in Pascani”, a declarat primarul comunei Vanatori, Constantin Lupu.

Puntea are o lungime de 140 metri si o latime de aproximativ 2 metri. Din cauza banilor putini de la stat, edilul-sef impreuna cu echipa sa incearca sa se descurce prin forte proprii, atat cat suporta bugetul local.

Podul de la Crivesti va fi consolidat

O alta chestiune de o importanta majora pentru cetatenii comunei este pe cale sa fie rezolvata. Primarul din Vanatori a inceput lucrarile de consolidare a unui pod de pe raza satului Crivesti, pentru care au fost alocate de la buget aproximativ 100.000 lei. „In zona respectiva locuiesc in jur de 40 familii, iar pe teritoriul respectiv exista o suprafata de 100 hectare de teren agricol. Tot timpul cand ploua mai abundent, familiile respective erau, practic, izolate de restul lumii. Nu puteau interveni o ambulanta, pompierii sau alte masini si utilaje. Acum s-a trecut la consolidarea integrala a podului prin eforturi bugetare proprii. Largim suprafata, facem sapaturi pentru ca apa sa poata trece pe sub pod fara sa mai distruga calea de acces si vom intari zona sa nu mai existe probleme. Am tot cerut sprijin financiar pe la institutiile de stat, dar nimeni nu ne-a dat nimic. O sa vedem cum facem. Pana la urma vom incerca sa finalizam prin resurse proprii. Ne vine destul de greu fara nici un ajutor de nicaieri”, a declarat primarul comunei Vanatori.loading...

Comentarii
  • nici pana in ziua de azi nu a mai facut puntea ,peste o saptamana incepe scoala si puntea arata ca dupa razboi. de ce nu vine nimeni sa o filmeze cum arata acum.

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit