Cancan ultimă oră

Purtarea elasticului de păr pe încheietura mâinii poate fi extrem de dăunător. Află care sunt cele trei pericole la care te supui

Publicat: 21 iul. 2020

Este posibil să fi auzit că purtarea elasticului de păr pe încheietura mâinii este dăunător pentru sănătatea ta. Nu este doar o poveste inventată, ci este o realitate care trebuie luată în serios.

1. Poate cauza probleme circulatorii

Când îți pui un elastic de păr pe încheietura mâinii, ciupi vasele de sânge. Acest lucru interferează cu mișcarea normală a sângelui în organism. În consecință, puteți dezvolta sindromul tunelului carpian, care se manifestă prin durere prelungită și amorțeală a degetelor.

2. Poate duce la o infecție care poate pune viața în pericol

O femeie a descoperit o umflătură care părea a fi o mușcătură de păianjen. După ce a ajuns la medic și și i s-a prescris medicamentația, cadrul medical a descoperit că de fapt femeia avea o umflătură provocată de acest accesoriu. A fost supusă unei operații chirurgicale pentru a îndepărta această ”bubă”. Medicii i-au spus că aceasta avusese o infecție cu trei tipuri de bacterii provocată din cauza unui elastic de păr cu sclipici pe care îl purta în mod normal. Acesta a provocat o zgârietură pe încheietură permițând bacteriilor să intre în sângele ei.

3. Îți poate strica look-ul

Da, gusturile nu se discută, însă purtarea unui elastic pe încheietură nu este tocmai elegant. Ar fi mult mai bine să alegeți un ceas sau o brățară.

BONUS: Un mod practic de a stoca o grămadă de elastice

De obicei femeile poartă elasticele de păr la încheieturi, astfel încât să nu le piardă. Acest sfat vă va ajuta să organizați zeci de benzi elastice. Folosiți doar o carabinieră. Este foarte mic și nu ocupă mult spațiu, așa că poți chiar să-l iei cu tine în geantă.

Ce pericole prezintă cuptoarele cu microunde. Iată la ce afecțiuni ne expunem din cauza lor

Ce pericole prezintă cuptoarele cu microunde. Prezent în aproape orice bucătărie modernă, ne uşurează treaba, dar cât este de sigur? Folosirea lui în pregătirea meselor ne lasă suficient timp liber şi pentru alte activităţi. Și totuși, în ultima vreme, în jurul cuptorului cu microunde planează foarte multe controverse. Așadar, este sau nu periculos cuptorul cu microunde și cum ne-ar putea afecta sănătatea?

Astăzi, cuptorul cu microunde reprezintă cea mai rapidă și convenabilă modalitate de a încălzi mâncarea. Și totuși, în ultima vreme, cercetătorii au evidențiat că folosirea lui are și efecte secundare nedorite. Și aceasta datorită unui mic dispozitiv, numit magnetron. Acesta converteşte electricitatea primită în unde radio de scurtă frecvenţă. Iar undele respective afectează direct moleculele de apă din alimente care produc căldură.

Magnetronul este un tub special care produce energie pentru microunde. A fost creat de doi oameni de știință în Al Doilea Război Mondial. Abia după câțiva ani, microundele au fost folosite pentru a găti alimente.

Ce pericole prezintă cuptoarele cu microunde

Trebuie să va asigurați întotdeauna că nu va aflați în apropierea cuptorului cu microunde atunci când este pornit. Dar iată care sunt efectele secundare ale microundelor, confirmate de numeroase studii:
– Sistem imunitar slăbit
– Sensibilitate mai mare la boli
– Defecte la naștere
– Reducerea rezistenței la infecții virale și bacteriene
– Cancer

Ce efecte negative au asupra alimentelor

Pe de altă parte, cuptorul cu microunde poate avea efecte negative și asupra alimentelor. Dintre acestea amintim:
– elimină substanțele nutritive din alimentele noastre.
– radiațiile din aceste cuptoare deformează și distrug moleculele din alimente. Astfel, se ajunge chiar la crearea de compuși radioactivi dăunători.

Ce pericole prezintă cuptoarele cu microunde. Un studiu efectuat de către Search for Health a arătat că microundele au avut următoarele aspecte la participanți:
– Hemoglobina redusă care a condus la condiții anemice,
– Creșterea semnificativă a nivelului de colesterol,
– Leucocite crescute, indicând leziuni ale celulelor și intoxicații,
– Laptele matern pus la microunde a fost lipsit de 96% din anticorpii săi.

Chiar și atunci când este închis, cuptorul cu microunde vă expune la niveluri periculoase de câmpuri electromagnetice. Iar acestea intră în organism și duc la grave probleme de sănătate. Si totuși, nu putem nega faptul că acestea sunt cea mai rapidă și convenabilă modalitate de a încălzi mâncarea. Însă, sănătatea proprie și a familiei ar trebui să fie întotdeauna prioritatea dvs.

Sfaturi pentru folosirea cuptorului cu microunde

ai grijă ce recipiente sau ambalajele introduci în cuptor. Unele eliberează produse chimice care îți pot afecta sănătatea,
– reîncălzește bine alimentele la temperatură ridicată cu scopul de a ucide toate bacteriile,
– stai la o cel puțin 1,8 m de cuptor când funcționează,
– nu încălzi apă sau lichide prea mult timp
– nu utiliza cuptorul mai mult de 3 minute când încălzești ceva,
– nu reîncălzi niciodată laptele copilului într-un astfel de cuptor. Folosește cuptorul clasic sau unul electric,
– șterge cuptorul cu apă și detergent special sau cu unul blând,
– nu găti pui umpluţi în cuptorul cu microunde,
– nu găti ouă întregi fiindcă explodează. Poți găti doar omletă,
– când încălzești mâncarea la microunde caserola trebuie acoperită, dar lăsat un spațiu pentru ieșirea aburului.

Așadar, dacă știi ce pericole prezintă cuptoarele cu microunde, ar trebui să fii mai atent. Într-adevăr, folosirea lui e mai comodă, înspă poate avea urmări grave.

 

Adauga un comentariu