National

Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie și în Centrul Vechi din Capitală

Publicat: 29 iul. 2020
Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie și în Centrul Vechi din Capitală
Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie și în Centrul Vechi din Capitală

Viceprimarul general al Capitalei, Aurelian Bădulescu, a anunțat, miercuri, 29 iulie 2020, că va fi introdusă obligativitatea purtării măștilor în zona pietonală din Centrul Vechi.

Purtarea măștii va fi obligatorie și în Centrul Vechi din Capitală

Masca va fi obligatorie în Centrul Vechi din București deoarece este o zonă cu un grad foarte mare de infectare, având în vedere zonă restrânsă și numărul celor care o frecventează.

„Noi am cerut ca această măsură să fie instituită de mai mult timp, fiindcă în permanență noi am avut în vedere evaluarea riscurilor la nivelul municipiului București. Am indicat că o zonă care are un grad de infecție foarte mare, având în vedere zonă restrânsă și numărul celor care frecventează acea zonă, Centrul Vechi al municipiului București”, a declarat viceprimarul general al Capitalei, Aurelian Bădulescu.

El a mai spus că PMB nu a avut suportul prefectului Capitalei.

„Odată cu această hotărâre 37, evaluând zonele care aduc acest grad mare de infecție am identificat ca o zonă care imediat trebuie reglementată ca fiind zona pietonală a Centrului Vechi”, a adăugat viceprimarul Capitalei.

El a mai spus că purtarea măștii va fi obligatorie în următoarele 30 de zile.

„Intervalul orar este non-stop. Orice persoană care va intra în centrul Vechi va trebui să aibă mască”, a conchis Bădulescu.

Masca de protecție este obligatorie în aer liber, în cinci județe

Măsura ar urma să fie decisă în ședința de lunea viitoare a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Braşov a decis, miercuri, că purtarea măştii de protecţie să fie obligatorie, din 1 august, în pieţe şi târguri, precum şi pe arterele pietonale intens circulate ale localităţilor din judeţ. Vâlcea, Argeș, Prahova și Dâmbovița sunt județele care au introdus primele purtarea obligatorie a măștilor în aer liber.

Astfel, masca va fi obligatorie în toate pieţele agroalimentare permanente şi temporare, târguri de animale sau de produse tradiţionale, precum şi la evenimente de orice natură unde sunt create condiţii de aglomerare de persoane.

De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măştii în zonele aglomerate şi arterele pietonale intens circulate din localităţi, acestea urmând să fie stabilite de către autorităţile locale.

Singurii care sunt exceptaţi de purtarea măştii sunt copiii cu vârsta sub 5 ani.

Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns, la nivelul judeţului Braşov, la 2.933, în ultimele 24 de ore fiind raportate 49 de noi cazuri.

Dintre aceştia, 426 pacienţi sunt internaţi în spitale, 243 de persoane cu test pozitiv au consimţit să se autoizoleze la domiciliu, 537 sunt în carantină la domiciliu.

Decid Comitetele Județene pentru Situații de Urgență

Premierul a declarat că măsura de purtare a măștii în aer liber este una care va fi luată de către Comitetele Județene pentru Situații de Urgență și se va impune doar în anumite zone.

„Comitetele Județene pentru Situații de Urgență vor lua măsura în urma unei analize foarte atente și numai în anumite zone, în anumite intervale orare. La nivelul municipiului București se va face o analiză de către Comitetul local și se vor impune măsurile necesare”, a menționat premierul Ludovic Orban.

Adauga un comentariu