Razboi în Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, după atacurile cu drone asupra bazelor aeriene ruseşti: „Nu încurajăm Ucraina să lanseze lovituri dincolo de frontierele sale”

Publicat: 07 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american după atacurile cu drone asupra bazelor aeriene ruseşti Nu încurajăm Ucraina să lanseze lovituri dincolo de frontierele sale
Statele Unite ale Americii „nu încurajează” Ucraina să lanseze lovituri în Rusia

După o serie de atacuri cu drone asupra mai multor baze aeriene ruseşti, pe care Rusia le-a pus pe seama Kievului, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ned Price a declarat că Statele Unite ale Americii „nu încurajează” Ucraina să lanseze lovituri în Rusia.

Dronele care au lovit ținte militare în Rusia au parcurs distanțe de sute de kilometri în interiorul teritoriului rusesc. Este vorba despre atacuri care au vizat bazele aeriene Diaghilevo, în regiunea Riazan, și Engels, în regiunea Saratov.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, după atacurile cu drone asupra bazelor aeriene ruseşti

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, a subliniat că statul american nu încurajează tentativele de lovituri pe teritoriul Federaţiei Ruse.

„Nu ajutăm Ucraina să organizeze lovituri dincolo de frontierele sale, nu încurajăm Ucraina să lanseze lovituri dincolo de frontierele sale. Tot ceea ce facem noi, tot ceea ce face lumea pentru a sprijini Ucraina este în sprijinul independenţei Ucrainei”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price.

Totodată, Ned Price nu a atribuit loviturile recente cu drone Kievului. Rusia a raportat trei morţi şi două avioane avariate după atacul de pe teritoriul său.

Unii experţi susţin că Ucraina ar fi pătruns în spaţiul aerian cu drone din epoca sovietică şi nu a folosit echipamentele primite din occident.

Acesta nu a comentat informaţia potrivit căreia Statele Unite au modificat sistemele de artilerie HIMARS destinate Ucrainei, pentru a împiedica folosirea lor cu scopul de a ataca Rusia.

Cu o reacţie în acest sens a venit şi preşedintele american Joe Biden. Acesta a anunţat că nu încurajează Ucraina să se doteze cu rachete cu raza lungă de acţiune, pentru a nu genera o escaladare care ar putea conduce Statele Unite ale Americii să joacă un rol direct împotriva Rusiei.

Ucraina a testat cu succes o dronă cu o rază de 1.000 de kilometri, ce poate lovi Moscova

Ukroboronprom, unul dintre cele mai mari conglomerate din industria ucraineană de armament, a anunțat că a finalizat mai multe testări cu succes ale unei drone de atac cu o rază de acțiune de 1.000 de kilometri, relatează Ukrinform.

„Până astăzi au fost completate mai multe stadii ale unor testări cu succes. În conformitate cu instrucțiunile Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, trecem stadiul testării echipamentelor de blocare a sistemelor de război electronic. După ce testăm cu succes drona sub influența echipamentelor de război electronic sperăm să putem să o testăm în condiții de luptă. Am promis să facem asta până la sfârșitul anului și încercăm să ne respectăm această promisiune”, a declarat Natalia Sad, purtătoarea de cuvânt a Ukroboronprom.

Dacă drona va avea într-adevăr o rază de acțiune de 1.000 de kilometri ea ar putea fi folosită pentru lovituri împotriva inclusiv a Moscovei, putând de asemenea ataca ținte din regiunile Kazan și Samara. De asemenea, bazele se află la 200, respectiv 700 de kilometri de Moscova. Loviturile, care s-au soldat cu trei morți, mai mulți răniți și pagube materiale, au fost atribuite Ucrainei de Rusia.

Aşadar, Statele Unite ale Americii după atacurile cu drone asupra bazelor aeriene ruseşti, a anunţat că „nu încurajează” Ucraina să lanseze lovituri în Rusia.

Adauga un comentariu