Actualitate

Puscariasii detineau controlul unei intregi retele infractionale! Iata cum au fost prinsi!

Publicat: 15 oct. 2015
1

@ Zeci de persoane au cazut de-a lungul timpului in plasele lor @ Iata modul incredibil prin care operau hotii @ Nimeni nu ar fi crezut ca din locul in care se afla pot fi capabili de asa ceva @ Sumele pe care au reusit sa le obtina din inselaciuni depasesc orice limita @ Victimele erau alese cu atentie si erau preferate persoanele in varsta, lipsite de aparare

Zeci de persoane in varsta au cazut in plasa lor timp de un an de zile si au ramas fara sume uriase de bani. Iata ca in sfarsit cei care au fost capabili de asemenea fapte au fost depistati de politisti. Cu siguranta, nimeni nu se astepta ca acestia sa fie deja pedepsiti pentru alte fapte si sa se afle in inchisoare. Se pare ca pedepsele pe care le au deja de executat nu i-au facut pe hoti sa se opreasca din comiterea faradelegilor, ei neavand frica de o eventuala pedeapsa mai mare pe care ar putea sa o primeasca. Parca dispusi sa stea si mai multi ani dupa gratii, acestia nu au mai tinut cont de riscurile la care se supun si au facut, timp de un an de zile, numeroase victime in randul iesenilor, imbogatindu-se de pe urma naivitatii lor.

Controlau totul din spatele gratiilor

Timp de aproape un an, au reusit sa se imbogateasca chiar daca erau inchisi in Penitenciarul de Maxima Securitate din Iasi. De aici, ei au reusit sa creeze si sa controleze o adevarata retea de hoti, care a reusit sa se imbogateasca pe spatele batranilor si al naivilor. Afacerea puscariasilor a luat insa sfarsit ieri, cand politistii au efectuat mai multe perchezitii pentru a-i prinde pe cei vinovati. „Politistii Sectiei 4 au efectuat in aceasta dimineata patru perchezitii la persoane banuite de comiterea unor inselaciuni prin metoda accidentul rutier. Din aceste patru perchezitii, doua au fost efectuate in penitenciar, iar doua la adrese de pe raza localitatii Schitu Duca. Urmeaza sa fie aduse la audieri sase persoane banuite de comiterea acestor infractiuni. Din cercetari, a rezultat faptul ca doua persoane care se aflau incarcerate in penitenciar ar fi contactat mai multe victime, carora le-au transmis ca rude apropiate au fost implicate in incidente rutiere, solicitandu-le sume de bani pentru rezolvarea problemei. Celelalte patru persoane banuite de comiterea infractiunii de complicitate la santaj s-ar fi deplasat la diferite adrese pentru a lua sumele solicitate. Politia continua cercetarile pentru stabilirea intregii situatii de fapt si recuperarii prejudiciului, care din verificari se ridica la peste 50.000 de lei”, declara Anca Vijiac, purtator de cuvant al IPJ Iasi.

Cum procedau acestia

Barbatii aflati in spatele gratiilor detineau controlul situatiei, ei fiind creierul intregii operatiuni. Acestia isi alegeau cu atentie victimele, mizand in primul rand pe naivitatea oamenilor dar si pe batranetea unora dintre ei. Astfel, puscariasii ii contactau telefonic pe cei alesi si le spuneau ca o ruda apropiata de-a lor a comis un grav accident rutier. Invocand acest aspect, le cereau cetatenilor sume uriase de bani pentru a rezolva problema unui membru al familiei. Pentru ca ei erau in spatele gratiilor si nu se puteau ocupa si de aceasta parte a „afacerii”, a existat o colaborare cu persoane aflate in libertate. Acestea se deplasau la diverse adrese la care erau trimisi, de unde preluau sumele de bani de la oameni. Astfel, inselaciunile le-au adus hotilor o suma colosala de bani in buzunare. Este vorba de peste 50.000 de lei, bani care au fost obtinuti de la victime. Acum, autoritatile urmeaza sa ia masuri impotriva infractorilor, dar si sa ajute la recuperarea prejudiciilor.

Adauga un comentariu