Eveniment-Social

Putea sa fie ucis, dar nici macar nu isi mai aminteste ce s-a intamplat

Publicat: 07 aug. 2016
1

Cadrele medicale de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sfantul Spiridon” din Iasi s-au confruntat in acest week-end cu cazuri destul de dificile, iar pe unele dintre acestea au fost nevoiti sa le lase pe mana medicilor din alte unitati medicale. Cativa pacienti care au ajuns la Unitatea de Primire Urgente (UPU) din cadrul spitalului prezentau afectiuni comune, insa cauzele care au determinat aparitia acestora erau de natura diferita, pentru ca altele au fost circumstantele in care au ales sa isi petreaca week-end-ul respectivele persoane.

Astfel, doi pacienti s-au ales cu  policontuzii grave, dupa ce au fost implicati intr-un accident rutier, respectiv intr-un act de violenta. Unul dintre pacienti, Catalin L., in varsta de 25 de ani, a ajuns la UPU duminica dimineata, in jurul orei 03:30, dupa ce a fost supus unei agresiuni fizice. Dupa primele investigatii, medicii au constatat ca tanarul a suferit un traumatism cranio-cerebral, depistandu-i o fractura temporo-parietala, pneumotorax si pneumomediastin.

Prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sfantul Spiridon”, a specificat ca: „L. Catalin a ajuns la 03:30 la spital, stabil. Este vorba despre un conflict declarativ, are amnezie retrograda si nu a putut declara mecanismul agresiunii sau cine l-a batut”.

Celalalt barbat, Dan B., in varsta de 62 de ani, a ajuns la spital policontuzionat, pentru ca a fost ranit de un sofer neatent. Pietonul a fost nevoit sa suporte contuzii la nivelul umarului drept si a hemitoracelui drept. Niciunul dintre acesti barbati nu a ramas internat la Spiridon, deoarece tanarul de 25 de ani are nevoie de ingrijiri de specialitate, motiv pentru care a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iasi, iar celalalt pacient va primi ingrijirile necesare la domiciliu.

Adauga un comentariu