Dragoste

Putem invata sa facem sex de la animale

Publicat: 10 mai 2010
6

Oamenii de stiinta au ajuns la anumite concluzii uimitoare in urma studierii vietii sexuale a animalelor. Oare acestea s-ar putea aplica si la oameni?

Monogomia este foarte buna pentru stres si glicemie
‘Masculii unei specii mai calme, monogame, au un nivel mai ridicat de hormoni de stres si o capacitate superioara de a-si regla glicemia in comparatie cu masculii unei specii mai putin calme si mai putin monogame’. Acestea au fost concluziile oamenilor de stiinta care au condus un studiu numit ‘Imperecherea si rasa pot ajuta la calcularea riscului de diabet zaharat’.

Cercetarea a fost realizata pe soareci si toate lucrurile au indicat faptul ca: ‘toleranta superioara la stres si glicemia sunt legate de monogamie in cazul acestor animale’. Desigur, cercetatorii sunt constienti de faptul ca rezultatele obtinute cu rozatoarele de laborator sunt dificil de comparat cu oamenii.

In ceea ce priveste oamenii, probabil ca depinde daca suntem multumiti sau nu fiind monogami, problema care nu se poate pune in privinta sorecilor.

Violenta si sexul nu merg mana in mana
Cercetatorii britanici au descoperit ca hartuirea sexuala a barbatilor determina deplasarea femelelor in habitate pe care in mod normal nu le-ar ocupa. Cercetarea a fost condusa pe pestii Poecilia Reculata sau Guppy. Acest exemplu arata de ce exista camine si centre de fitness numai pentru femei, de exemplu.

Femeia trebuia sa fie deasupra
Oamenii de stiinta mexicani au descoperit ca daca femelele sobolan reusesc sa controleze ritmul stimularii sexuale, neplacerea lor pentru copulatie este redusa considerabil. Toate femeile care au iepurasi cu baterii Duracell in paturile lor cu siguranta sunt de acord cu aceasta descoperire.

Daca vrei sa simti placere, fa o orgie
Acelasi grup de oameni de stiinta a constatat, de asemenea, faptul ca in imprejurari semi-naturale comportamentul sexual al sobolanilor este extrem de promiscuu. Ei se imperecheaza in grupuri si de multe ori schimba partenera in timpul actului sexual. Acest model permite atat masculilor, cat si femelelor sa controleze cantitatea interactiunii sexuale si sa experimenteze o placere mai mare in timpul copulatiei decat imperecherea coitala.

Suna complicat, dar, daca ar fi sa traducem, oamenii de stiinta spun, de fapt, ca sentimentul de bine al unei orgii dureaza mult mai mult decat actual sexual in sine. O orgie permite sobolanilor sa se bucure de sex mai indelungat si mai intens. Oamenii ar putea invata ceva din asta.

Modificarea genetica ne poate face mai fideli.

Sotul tau este infidel? Inejecteaza-i o gene fidela!
Oamenii de stiinta au introdus o gena in tesutul soarecilor, iar acestia si-au schimbat in mod drastic preferintele in alegerea partenerului. Ei au demonstrat ca schimbarea unei singure gene poate duce la o schimbare extrema in comportamentul social al sobolanilor in contextul mai larg al pre-existentei genetice si neuronale.

Soarecii de camp sunt prin excelenta poligami. Schimbandu-le structura genetica, acestia si-au modificat si comportamentul. Se pare ca de multe ori promiscuitatea noastra este influentata de gene mai mult decat suntem dispusi sa admitem. Cel putin acum avem o scuza buna pentru infidelitate.

sursa: sexgen.ro
Adauga un comentariu