International

Putin a luat o hotarare decisiva. Si Romania este vizata

Publicat: 10 nov. 2015
1

Vladimir Putin a luat o hotarare decisiva dupa ce americanii au decis sa desfasoare un sistem antiracheta. Liderul de la Kremlin va initia contramasuri si isi va intari fortele strategice nucleare.

Rusia ‘va initia contramasuri’ in vederea intaririi potentialului fortelor sale strategice nucleare, in conditiile in care SUA isi desfasoara sistemul lor de aparare antiracheta, a declarat marti presedintele rus Vladimir Putin, in timpul unei sedinte dedicate situatiei din industria militara a Rusiei.

Citeste si Vladimir Putin, cel mai puternic om din lume

‘Rusia va initia contramasurile necesare in vederea intaririi potentialului fortelor sale strategice nucleare. Vom lucra si la un sistem propriu de aparare antiracheta’, a spus Putin.

Potrivit liderului rus, in ultimii trei ani, intreprinderile din industria militara rusa ‘au creat si au testat cu succes o serie de sisteme de perspectiva, care sunt in stare sa indeplineasca sarcini militare pentru contracararea oricaror sisteme antiracheta‘.

Citeste si Dmitri Rogozin: Rusia trebuie sa consolideze arsenalul nuclear, ca reactie la actiunile

Putin a subliniat ca aceste sisteme au inceput sa intre in dotarea armatei ruse in acest an, astfel ca in prezent fortele armate ruse se preocupa de ‘asimilarea noilor tipuri de arme’

Intr-o declaratie facuta in 13 octombrie de Mihail Ulianov, directorul Departamentului pentru probleme de neproliferare si control al armamentului din Ministerul rus de Externe, in timpul unui discurs tinut in comitetul de profil al Adunarii Generale a ONU, Rusia a cerut guvernelor SUA si Romaniei sa renunte la instalarea de lansatoare de rachete Mk-41 in dispozitivul de aparare antiracheta din Romania.

Citeste si Mentinerea lui Bashar al-Assad la putere nu este cruciala pentru Rusia

In aceeasi zi, ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, a dat asigurari ca eforturile Washingtonului in domeniul apararii antiracheta nu sunt menite sa afecteze echilibrul strategic cu Rusia.

Adauga un comentariu