International

Putin AVERTIZEAZA: Porosenko va purta responsabilitatea pentru RAZBOIUL din Ucraina

Publicat: 01 iul. 2014

Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, va purta „intreaga responsabilitate” pentru razboiul din estul tarii, avertizeaza omologul sau rus, Vladimir Putin.

„Pana acum, Piotr Alexeevici Porosenko nu avea legaturi directe cu lansarea operatiunilor militare. De acum inainte, poarta in totalitate aceasta responsabilitate. Nu doar din punct de vedere militar, ci si politic, ceea ce este mult mai important”, a declarat Putin.

Citeste si: STARE DE RAZBOI in Ucraina. Armistitiul a expirat

„Ce se intampla acum in Ucraina este culminarea tendintelor negative in afacerile geopolitice. Sper ca pragmatismul va prevala, ca occidentalii vor renunta la ambitii, ca vor incepe sa construiasca relatii pe picior de egalitate cu Rusia, bazate pe respect reciproc”, a spus Putin.

Serviciile de securitate ucrainene au anuntat marti ca au reluat operatiunile „antiteroriste” in estul tarii.

Citeste si: Stare de URGENTA intr-o regiune din RUSIA din cauza refugiatilor ucraineni

Ministerul rus de Externe a avertizat ca autoritatile ucrainene vor trebui „sa raspunda” pentru crimele comise impotriva civililor din estul tarii. „Cerem autoritatilor ucrainene sa nu bombardeze orase si sate, sa revina la un armistitiu real, nu fictiv, pentru a proteja vietile civililor”, a comunicat Ministerul rus de Externe, citat de AFP. „Autoritatile ucrainene vor trebui sa raspunda pentru crimele impotriva civililor”, avertizeaza diplomatia rusa.

Citeste si: Vladimir Putin, AMENINTAT CU MOARTEA de un deputat din Ucrainaloading...

Adauga un comentariu