International

PUTIN si-a anulat vizita in FRANTA din cauza unei declaratii

Publicat: 11 oct. 2016
1

Presedintele rus, Vladimir Putin, si-a anulat o vizita planificata la Paris, in contextul neintelegerilor privitoare la Siria. El urma sa se intalneasca cu presedintele francez, Francois Hollande, si sa inaugureze o noua biserica ortodoxa, la finalul acestei luni.

Dupa ce guvernul francez a declarat ca discutiile dintre Francois Hollande si Vladimir Putin se vor limita la Siria, vizita a fost amanata, au declarat surse prezidentiale franceze, conform BBC News.

Luni, Hollande a sugerat ca Rusia ar putea fi judecata pentru crime de razboi, din cauza bombardamentelor efectuate asupra orasului Alep din Siria.

Presedintia franceza le-a spus rusilor ca Hollande va participa doar la un eveniemnt alaturi de Putin, in timpul vizitei programate pentru 19 octombrie, mai exact la o reuniune de lucru despre Siria.

Dar apoi Rusia a anuntat ca vrea sa amane aceasta vizita.

O sursa de la Kremlin, citata de presa rusa, a confirmat aceasta informatie.

In ciuda acestor neintelegeri, Hollande a declarat ca se va intalni cu Putin „oricand”, daca „acest lucru va conduce spre obtinerea pacii”.

Cu o zi inainte, liderul de la Elysee afirmase ca Rusia ar putea fi inculpata la Curtea Penala Internationala. „Acestia sunt oameni care azi sunt victime ale unor crime de razboi. Cei care comit aceste acte trebuie sa-si asume responsabilitatea, inclusiv la Curtea Penala Internationala”.

Totusi, nici Rusia, nici Siria nu sunt membre ale CPI.  Moscova a negat in repetate randuri ca ar ataca civili si spune ca tintele sale sunt gruparile teroriste din Siria.




Adauga un comentariu