Stiri

Putini soferi stiu asta. De ce sa nu lasi sticla cu apa in masina goala. E mai rau decat credeti

Publicat: 21 aug. 2018
14

Sticlele de plastic pot reprezenta un adevarat pericol nu doar pentru mediul inconjurator, cand putem vorbi de poluarea intregii planete, ci si viata noastra cotidiana. Uneori poate fi vorba chiar de viata si de moarte! Un locuitor al statului Idaho a simtit pe propria pielea ce se poate intampla daca intr-o zi insorita lasi in masina o simpla sticla cu apa.

Mecanicul-auto Dioni Amuchastegui lua pranzul chiar in masina cand brusc a observat un fir de fum iesind din scaunul pasagerului. Initial el nu si-a dat seama ce se intampla, dar apoi a observat ca sticla cu apa care se afla pe scaunul pasagerului a generat acel efect de lupa care a si ars putin invelisul din piele al scaunului.

Suprafata rotunda a sticlei pline cu apa s-a transformat in lentila, iar soarele canicular a ars astfel pielea de pe suprafata scaunului. Daca locul unde sunt proiectate aceste raze se incalzeste suficient de tare, poate aparea focul. Totodata, daca lichidul se afla intr-o sticla de plastic si a fost lasat in soare, acesta nu trebuie consumat, deoarece plasticul se poate descompune si poate intra in contact cu apa.
Adauga un comentariu