Stiri

Qualcomm ofera BatteryGuru, un instrument pentru optimizarea autonomiei chipurilor Snapdragon

Publicat: 21 feb. 2013

Deoarece lupta cu autonomia niciodata suficienta a terminalelor mobile este o problema de care ne-am lovit cu totii, cunoscutul producator de chipuri Qualcomm anuntand lansarea aplicatiei gratuite BatteryGuru pentru Android, care promite sa ofere utilizatorilor de telefoane bazate pe platforma Snapdragon o durata mai mare de viata a bateriei.

Asemanatoare din multe puncte de vedere cu celebrul produs Juice Defender, aplicatia Qualcomm ofera multiple modalitati automatizate de control a conexiunilor wireless, de date, a frecventelor la care lucreaza procesorul sau al modului in care aplicatiile se sincronizeaza. Aplicatia creeaza un profil al utilizatorului, invatand retelele wireless la care acesta se conecteaza si folosind geofencing pentru dezactivare, orele in care acesta nu foloseste terminalul sau frecventa utilizarii aplicatiilor. Deoarece este destinat doar unei familii de chipuri, este posibil ca acesta sa includa optimizari superioare la nivelul hardware, insa Qualcomm nu ofera nici o astfel de informatie.

Conform descrierii, aplicatia are nevoie de 2-4 zile pentru crearea unui profil al utilizatorului, promitand  ulterior o optimizare superioara a consumului energetic fara a necesita interventia utilizatorului. Aplicatia este in stadiu Beta, iar compania a limitat disponibilitatea din Play Store la teritoriul Statelor Unite, insa cei curiosi o pot gasi in alte surse, precum Apkbrain.loading...

Adauga un comentariu