Internationale

Quiche cu vinete si rosii – FOTO

Publicat: 17 ian. 2012

Ingrediente:

o foaie de aluat frantuzesc
o vanata mare (sau doua mai micute)
o mozzarella (150 g)
6 rosioare cherry
3 oua
5 linguri cu lapte
2 linguri pline de parmezan ras
piper
sare
   
Mod de preparare:

Am spalat si am taiat feliute vinetele si le-am pus straturi in sita de scurs spaghetele, iar pe fiecare strat am presarat sare marina, am pus o farfurie deasupra apoi doua sticle pline cu apa, ca sa scoata gustul amar din vinete. Dupa vreo ora jumatate, le-am clatit cu apa, le-am sters cu un prosop, fiecare feliuta separat. Le-am uns cu pensonul cu putin ulei de masline pe ambele parti, le-am pus pe gratarul de la cuptor, iar in cuptorul preincalzit la 200 de grade le-am lasat cca 15-20 de minute (dupa ce a trecut jumatate din timp, le-am intors pe cealalta parte), apoi le-am lasat la racit.

Mozzarella am scurs-o de apa si am taiat-o feliute subtirele, rosiile le-am spalat si le-am taiat feliute, pot fi taiate in trei sau in doua, depinde cat sunt de marisoare. Intr-un castronel am zbatut ouale impreuna cu laptele, parmezanul, putina sare si piper (astea fiecare dupa gustul propriu si personal).

Am infierbintat cuptorul la 180 de grade, iar in tava pentru tarte am pus hartie de copt (hartia in care era aluatul frantuzesc). Foaia trebuie sa fie rotunda. Marginile aluatului le indoim spre interior, apoi asamblam. O felie de vanata, una de mozzarella pana facem tot cerculetul. In mijloc punem rosiile tot in cerc, peste rasturnam compozitia de oua si bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 25 de minute, dupa primele 15 minute ridicam temperatura la 200 de grade.
Scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca, apoi taiem.
Reteta Quiche cu vinete si rosii este recomandata de Daniela.



loading...

Adauga un comentariu