Remedii naturiste

Quinoa, cereala care ne intinereste

Publicat: 22 dec. 2010

Cercetarile stiintifice au aratat ca aceasta planta contine o substanta care nu poate fi sintetizata de corpul uman si care ajuta la mentinerea sanatoasa a pielii si a unui fizic tanar.

Quinoa este o sursa completa de proteine si contine cantitati semnificative din fiecare aminoacid esential. Dintre acestia, cel mai important este lizina, care nu poate fi sintetizata de corpul uman. Asta inseamna ca singura cale de a o aduce in corpul nostru ramane consumul de alimente bogate in lizina. Quinoa este una dintre cele mai bune surse vegetariene de lizină valabile pe piata, astăzi.

Remediu pentru regenerare
Lizina ajuta la recuperarea tesuturilor afectate, iar asta o face importanta in cazurile care necesita recuperare dupa o interventie chirurgicala sau rana majora. Este si o componenta esentiala in construirea si dezvoltarea muschilor, in timp ce urca nivelul de energie din corp. Acest lucru face ca lizina din quinoa să fie foarte populara in randul atletilor si a oamenilor care fac activitate fizica sau reabilitare. De asemenea, creste si absorbtia de calciu in corp.

Stimuleaza colagenul
Lizina are un rol cheie in sintetizarea substantelor elastina si colagen. Elastina este responsabila de moliciunea pielii si de rezistenta ei. Cu cat imbatranim, pielea tinde sa isi piarda elastina, dar se poate contracara acest efect cu o dieta potrivita si cu ingrijirea pielii. Consumul de quinoa este o metoda naturală de a proteja pielea de orice operatie estetica. Cercetarile stiintifice recente au aratat că lizina pare sa aiba si alte aplicatii medicale. Teste recente arată ca Herpes simplex, o infectie virala care provoaca afte in zona gurii, poate fi tratata cu lizina.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit