News Flash:

RA Termoficare subventioneaza populatia din venituri proprii

28 Martie 1999
1097 Vizualizari | 0 Comentarii
Romeo Mistreanu
•Recuperarea debitelor si a subventiilor pe anul trecut •Pregatirea regiei pentru reviziile din aceasta vara •Mentinerea tarifului de distributie la 2.500 lei/Gcal •Romeo Mistreanu trebuie sa explice ce intelege prin "a taia in carne vie"

Dupa patru luni in care RA Termoficare a fost condusa de un director interimar, ieri a fost prima zi in care noul manager, Romeo Mistreanu ar fi trebuit sa isi intre in atributii. Chiar daca se anuntau discutii pe marginea formarii echipei manageriale, proaspatul director nu a fost de gasit ieri la sediul regiei. Salariatii si-au luat in liniste salariile si au plecat spre casele lor. In ciuda vremii primavaratice si a aparentei letargii care pare ca domneste la RA Termoficare, sarcinile noului manager sint deosebit de complexe si rezolvarea problemelor care ii stau in fata este urgenta.

Ca prioritate maxima, regia trebuie sa recupereze cit mai repede debitele neincasate de la populatie si a subventiilor de la autoritatile de stat si cele locale care nu au fost incasate anul trecut. Toate aceste restante, la care se adauga facturile agentilor economici bugetari, conduc la o datorie catre furnizorul de agent termic de 150 miliarde de lei. Pentru plata acestei datorii, Romeo Mistreanu s-a aratat - cel putin la nivelul declaratiilor - extrem de intransigent, mentionind ca va inchide apa calda, de pe 15 aprilie, la toti consumatorii care au debite mai vechi de luna ianuarie a acestui an. Pina atunci, toti locuitorii din Iasi vor primi un cadou nesperat de la noul manager care a mentionat ca intre 1 si 15 aprilie vor avea apa calda toti consumatorii, indiferent de nivelul datoriilor.

Pe de alta parte, in momentul de fata, regia este complet nepregatita pentru reparatiile si reviziile la care trebuie sa faca fata in aceasta vara. Directorul interimar al RA Termoficare, Ion Zlavog, a pus accent exclusiv pe plata debitelor catre CET Iasi si a neglijat aproape capitolul "revizii". Ca urmare, acesta este primul an in care regia nu dispune de materialele necesare reaparatiilor din acest an.

In sfirsit, din aceasta luna, regia trebuie sa traiasca din cel mai mic tarif de distributie practicat vreodata, respectiv 2.500 lei/Gcal. Acest tarif este de trei ori mai mic decit cel practicat pina acum. Ca si cind aceasta nu este de ajuns, Primaria a anuntat deja ca nu va mai acorda subventii, iar Ministerul de Finante a notificat conducerea RA Termoficare ca nu poate vinde gigacaloria la un tarif mai mare decit cel stabilit prin hotarire de guvern, tarif care include si subventii. Cel putin teoretic, regia se afla in situatia de a subventiona ea insasi populatia ceea ce va avea ca efect adincirea in datorii fata de Filiala Electrocentrale Iasi.

Pina la a trece la rezolvarea acestor probleme, Romeo Mistreanu va trebui sa isi aleaga echipa alaturi de care va conduce regia. Este foarte posibil ca in functia de inginer sef sa fie desemnata actuala sefa de sectie, Ionela Valeanu, cea despre care primarul Constantin Simirad a mentionat ca ii va succede lui Mistreanu in cazul in care acesta nu va gestiona eficient regia. De asemenea, primarul a mentionat ca l-a incintat o precizare a actualului manager conform careia acesta va "pune capat mincatoriei din regie, fiind gata sa taie in carne vie".

Ramine ca prin declaratii sau fapte directorul de la RA Termoficare sa exemplifice promisiunea facuta lui Simirad.  
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ra termoficare romeo mistreanu ion zlavog cet iasi ionela valeanu
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1513 (s) | 21 queries | Mysql time :0.020123 (s)