Local

Racket moldovean, retinut cand incerca sa intre in Iasi

Publicat: 10 dec. 2015
1

Oamenii legii au depistat si retinut un cetatean moldovean, care incerca sa intre ilegal in Romania, deoarece era autorul unor furturi pe teritoriul statului vecin. Echipele din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi, pe timpul unei misiuni de supraveghere in zona de competenta, au observat, pe directia localitatii de frontiera Vulturi, o persoana de sex masculin, a carei prezenta li s-a parut suspecta.
Acesta a declarat ca este din R. Moldova si nu are documente de identitate asupra sa, motiv pentru care a fost condus la sediul politiei de frontiera pentru cercetari. In urma verificarilor, cu sprijinul autoritatilor din R. Moldova, s-a stabilit ca este Radu S., in varsta de 23 ani, care era cautat de autoritatile statului vecin. Barbatul a declarat ca a trecut inot raul Prut, cu intentia de a intra ilegal in Romania, pentru a se sustrage de la urmarirea penala inceputa pe numele sau, ca urmare a savarsirii unor furturi de electrocasnice pe teritoriul Republicii Moldova.

„Politistii de frontiera i-au intocmit barbatului dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de intrarea in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat a Romaniei, iar la finalizarea cercetarilor a fost predat autoritatilor de frontiera ale statului vecin”, au precizat reprezentantii Sectorului Politiei de Frontiera Iasi.
Adauga un comentariu