Stiri medicale

Radicalii liberi influenteaza apetitul

Publicat: 05 sept. 2011
7

O echipa internationala de cercetatori, sub egida unor savanti de la Yale School of Medicine, sustine ca a descoperit ce anume influenteaza apetitul. Oamenii de stiinta au stabilit cauzele pentru care unii oameni mananca mai mult decat altii, transmite, in pagina sa electronica, The Times of India, cu referire la revista Nature Medicine.

S-a dovedit ca de vina sunt radicalii liberi, molecule asociate cu imbatranirea si leziunile tesuturilor. Ele joaca un rol-cheie si in ceea ce priveste suprimarea apetitului, sustin oamenii de stiinta. Acestia au examinat, in cadrul unui studiu, circuitele creierului ce tin sub control foamea si au stabilit ca un nivel crescut de radicali liberi suprima foamea la soarecii de laborator, cu probleme de greutate, prin activarea neuronilor de melanocortin (MC) care ofera senzatia de satietate.

„Aceasta este o sabie cu doua taisuri. Pe de o parte, in corpul uman trebuie sa existe aceste molecule, astfel incat o persoana sa inceteze sa mai manance la un moment dat, pe de alta parte, daca o persoana este constant expusa la radicalii liberi, ea este amenintata de imbatranirea accelerate”, a afirmat profesorul Tamas Horvath, conducatorul studiului.

Acest aspect ar putea explica, in opinia sa, de ce este atat de dificila dezvoltarea unui tratament terapeutic pentru tratarea obezitatii.

Adauga un comentariu