National

Radu Angelescu, un medic român din Liverpool: „Antibioticele în COVID nu aduc niciun beneficiu”

Publicat: 25 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Radu Angelescu un medic român din Liverpool Antibioticele în COVID nu aduc niciun beneficiu
Antibiotice

Radu Angelescu, un medic român din Liverpool, susține că utilizarea antibioticelor în tratarea pacienților COVID-19 nu aduce beneficii și poate avea efecte adverse.

Medicul Radu Angelescu spune că antibioticele nu schimbă evoluția bolii decât în unele cazuri.

„Antibioticele în COVID nu aduc niciun beneficiu și nu schimbă evoluția bolii cu excepția cazuriilor în care avem infecție bacteriană supraadăugată. Avem aproape 2 ani de când tratăm COVID și nu vrem să înțelegem asta”, a scris, pe Facebook, medicul român.

Utilizarea de antibiotice poate provoca alte probleme medicale.

„Riscăm efecte adverse semnificative precum infecția cu Clostridium difficile sau o colită membranoasa. Asta fără a mai pune la socoteală rezistență la antibiotice”, a precizat Radu Angelescu.

Medicul român citează rezultatele unui studiu Principle potrivit căruia utilizarea Azitromicinei nu se justifică pentru reducerea riscului și a timpului de recuperare în cazul pacienților COVID.

Medicul Laura Ghibu, despre simptomele variantei Delta: „Debutează cu simptome care pot fi uşor ciudate”

Medicul Laura Ghibu, care este stabilită în Suedia, a vorbit cu privire la motivele pentru care varianta Delta este atât de agresivă în special cu persoanele nevaccinate, mai ales tinerii. De asemenea, aceasta a discutat despre simptomele prin care boala debutează. Acela este momentul în care ar trebui consultat medicul pentru a evita o eventuală spitalizare.

Întrebată care sunt cauzele pentru care varianta Delta este mai agresivă cu cei nevaccinați medicul Laura Ghibu a precizat că este mult mai contagioasă decât celelalte.

„Aceasta variantă are şi un alt decurs, un pic mai rapid decât eram noi obișnuiți. Simptomele se văd după două, patru zile, când înainte se vedeau poate după o săptămână, iar înrăutățirea stării se face mult mai repede decât înainte. Simptome grave putem să vedem după 4-5 zile. Debutează cu simptome care pot fi uşor ciudate.

Nu este ca varianta inițială când îţi pierdeai gustul, mirosul şi aveai tuse şi dureri de gât. Această variantă poate să debuteze şi cu simptome ușoare de răceală şi poate să debuteze şi cu dureri de burtă şi alte simptome intestinale.

Lumea poate nu bagă se seamă aceste simptome şi ajunge să ceară ajutorul medicului când e poate prea târziu”, spune medicul Laura Ghibu.

Întrebată cu privire la creșterea ratei de infectare în rândul tinerilor, medicul a afirmat că „tinerii nu mai au putere să mai respecte restricţiile, iar contagiozitatea mare face ca acest virus să se răspândească repede printre ei”.

„Din studii, un tânăr la 10.000 poate să decedeze din cauza acestei variante şi cam 26% din tinerii infectați ajuns să fie spitalizați şi la ATI”, a mai explicat medicul Laura Ghibu.

 

Adauga un comentariu