Magazin

Radu Banciu: Cum sa te cheme si Gigel, si Stirbu, si sa mai fii si analfabet?

Publicat: 14 dec. 2013
1

Jurnalistul Radu Banciu a comentat, vineri seara, in cadrul emisiunii ”Lumea lui Banciu”, difuzata de B1 TV, numirea lui Gigel Stirbu la Ministerul Culturii.

PNListii tocmai si-au dat acordul pentru sustinerea lui Gigel Stirbu la Ministerul Culturii. 12 decembrie 1983 a murit Amza Pellea, 13 decembrie 1983 a murit Nichita Stanescu. Ei bine, 30 de ani mai tarziu, Gigel Stirbu se pregateste sa preia cultura romana. Este un pas inainte, sigur, ca de-aia au trecut atatia ani”, a explicat Banciu.

Acesta a povestit apoi reactia lui Andrei Plesu la auzirea nominalizarii lui Stirbu.

”Si exista de-aici o mica polemica. Andrei Plesu, fost ministru al Culturii de altfel, a declarat cu ironie ca n-a auzit niciodata de omul asta or, la cultura, imi imaginez, spune Plesu, ar trebui sa apara si niste personaje care au un mic curriculum in domeniu. Dupa mine, zice el, Gigel este foarte pregatit pentru o functie care cere anvergura europeana. La noi e plin de Gigei in toate posturile si in toate institutiile, unul in plus nu mai conteaza.

La care, replica lui Gigel Stirbu: premii Nobel pentru a fi ministrul Culturii>>, dand cu batul in balta ca nu era necesar doua premii Nobel. Deja aici comite prima gafa. Premiul Nobel nu se poate acorda decat o singura data, e adevarat, se poate lua pentru doua discipline diferite. Pana sa ajungi tu, neicusorule, acolo, mai bine vezi-ti de gramatica.

Si, emotionat, a declarat asa: >. Asta a fost replica lui Gigel Stirbu, care se stiam cu musca pe caciula, purtand si un nume si un prenume de prost. Evident ca Plesu a lovit din plin. Cum dracu sa te cheme Gigel si sa preiei Cultura, te mai cheama si Stirbu si mai esti si analfabet. Chiar asa de prosti sunt cei care ii numesc pe astia?”, se intreaba comentatorul TV. 

Comentarii
Adauga un comentariu