National

Radu Banciu, mesaj dur pentru turiștii care cumpără certificate false: „Te duci cu pateul de acasă… Nu ți-o fi rușine”

Publicat: 15 iul. 2020
ALT=«Radu Banciu, mesaj dur pentru turiștii care cumpără certificate false»
Radu Banciu, mesaj dur pentru turiștii care cumpără certificate false

Radu Banciu a vorbit astăzi despre situațiile de fraudă în legătură cu testele negative pentru coronavirus pentru turiști. Acestea au loc în special la granița dintre Bulgaria și Grecia. Mai mulți indivizi vând certificate false care demonstrează că turiștii nu sunt infectați cu SARS-CoV-2.

„Au început să apară în sfârșit certificatele de COVID false. Exact acolo unde era mai mare buboiul, adică la granița Bulgaria și Grecia, Kulata-Promachonas, celebra frontieră terestră, singura deschisă unde se poate trece între Bulgaria și Grecia. Se vând certificate care demonstrează că nu ești bolnav. 30-40 de euro costă un test fals, gata s-au adaptat oamenii pentru care nu contrează nimic.

Noi nu avem nimic sfânt. Să știți că sunt tot ortodocși. Ortodoxia e lungă. Mai ales ca acolo granița colcăie de ortodoxie. S-au gândit că poate Dumnezeu o fi și el pe o insulă grecească. Uite la ce le-a venit ideea! Să trecem bolnavii în Grecia, să ne ducem neapărat, să ne facem vacanța la greci, n-are importanță dacă suntem bolnavi sau nu. Cu 40 de euro ne ducem direct în rai.

Am fost cuminți până atunci, o să încercăm la Judecata respectivă să convingem acolo unde trebuie în înaltele, foarte înaltele sfere, acolo unde cred că și Emiliei Șercan i-ar fi un pic dificil… `40 de euro, am dat și eu o spăguță, Doamne, dacă tot m-ați ținut în casă… și am zis să mă mai duc câteva zile în Grecia înainte să o mierlesc”, a spus Radu Banciu.

Radu Banciu: „Te duci cu pateul de acasă… Nu ți-o fi rușine să mai dai 40 de euro pe un certificat?”

Radu Banciu s-a făcut remarcat de-a lungul anilor cu replicile sale acide. Acesta a judecat modul în care românii gestionează situația coronavirusului. Acesta a afirmat că turiștilor care apelează la certificatele false ar trebui să le fie rușine să mai dea 40 de euro pe certificat în condițiile în care aleg să meargă în cele mai ieftine vacanțe.

„Voi, care vă duceți în cele mai ieftine vacanțe din lume, exact aici s-a născut certificatul fals de COVID-19, la granița greco-bulgărească? Tu care te duci să mănânci din desagă în Grecia, te duci cu pateul de acasă… Nu ți-o fi rușine să mai dai 40 de euro pe un certificat? Se fac certificate ca pepenii în piață, e la modă”, a completat jurnalistul.

Jurnalistul lansează un atac dur la adresa Justiţiei din România: După 30 de ani în care nu au făcut nimic în România

Prezentatorul TV a vorbit în cadrul emisiunii pe care o moderează faptul ca Justiţia nu a făcut nimic în cele mai mari dosare ale României de după 1989, în speţă Dosarul Mineriadelor şi Dosarul Revoluţiei. Totuşi, aceeaşi justiţie i-a dat drumul unui criminal care omorâse cinci persoane în anii 90:

„Criminalul Turnagiu a păcălit sistemul pentru eliberarea condiționată, un om care a omorât 5 persoane în anii 90 a fost eliberat condiționat și a incendiat o fată de 17 ani din Mehedinți care se află în stare gravă. A fost eliberat de Justiția din România, de sistemul de Justiție din România, care 30 de ani mai târziu, după ce n-a reușit să facă nimic, nici în dosarul Mineriadei nici în Dosarul Revoluției, a găsit de cuviință să-l elibereze pe acest nene, care cumulase la un moment dat aproape 100 de ani de pușcărie din câte avea acolo. I-a dat drumul…” a spus prezentatorul.

Radu Banciu: Au fost lăsaţi în libertate ca să pună japca pe noi şi să recidiveze

Prezentatorul TV îşi continua criticile aduse sistemului şi susţine faptul că acest lucru este o păcăleală a acestuia mai ales ca unii scriau cărţi şi se trezeau inventatori în timpul pedepsei. Radu Banciu susţine că de cele mai multe ori, inculpaţii păcăleau sistemul chiar cu propriile arme şi că de cele mai multe ori, odată ajunşi în libertate, aceştia recidivau:

„Fiecare condamnat din România trece prin analiza unui consilier de probațiune,atunci când cere liberarea condiționată, deși cu toții știm că nu este decât o păcăleală a sistemului, de la cărțile pe care unii le scriau, de la romanele…la inventatorii care ieșeau din pușcărie, la tot felul de oameni dintr-o dată de bine, care păcăleau sistemul de Justiție cu propriile lui arme. Erau lăsați în libertate ca până la urmă să pună japca pe noi și în cele mai multe ori să recidiveze să devină iară niște criminali. Foarte interesant, îi găsește cvazi-nevinovați pe unii. Ajungem noi la pușcărie pentru că ne răstim la aceștia” a spus Radu Banciu.

 

Adauga un comentariu