Sport

Radu Drăguşin, remarcat de Andrea Pirlo. Ce a spus antrenorul lui Juventus despre fundaşul român

Publicat: 14 ian. 2021

Radu Drăguşin, titularizat, în premieră, la Juventus, a fost remarcat de antrenorul Andrea Pirlo. Radu Drăguşin (18 ani) a fost titularizat, miercuri seară, la Juventus Torino, într-o partidă din optimile Cupei Italiei, cu Genoa.

Într-o formulă de joc experimentală, alături de turcul Demiral (22 de ani), brazilianul Wesley (20 de ani), suedezul Kulusevski (20 de ani), italianul Portanova (20 de ani), Radu Drăguşin (18 ani) a fost cel mai tânăpr jucător de pe teren.

Chiar dacă meciul a intrat în prelungiri, iar Pirlo a efectuat toate cele cinci schimbări pe care le-a avut la dispoziţie, Drăguşin a rămas pe teren pe durata celor 120 de minute.

După 2-2 în timpul regulamentar, victoria torinezilor a fost adusă de un alt puşti, tunisianul Rafia (21 de ani), care a marcat în minutul 104, la 27 de minute după intrarea sa pe teren.

Radu Drăguşin, remarcat de Andrea Pirlo

Radu Drăguşin a bifat al treilea meci oficial la Juventus, însă primul din postura de titular. Până la confruntarea cu Genoa de miercuri seară, românul mai prinsese 21 de minute în Juventus – Dinamo Kiev (3-0) din etapa a 5-a a grupelor Ligii Campionilor şi fusese introdus pe teren în prelungirile meciului câştigat cu Genoa în deplasare (3-1), în Serie A, în etapa a 11-a.

În partida cu Genoa, Drăguşin a arătat că are potenţial, având  o prestaţie solidă, mai ales pentru un debutant în primul „11“.

Ar fi trebuit să fie mai atent la faza primului gol încasat de Juventus, când a greşit mergând spre centru, spre atacant, care era deja în marcajul lui Chiellini.

Exceptând această fază însă, în rest, Drăguşin a evoluat curajos, a avut iniţiativă în joc şi n-a fost deloc timorat.

Andrea Pirlo, mulţumit de Radu Drăguşin

La finalul partidei, antrenorul Andrea Pirlo s-a declarat mulțumit de prestația lui Radu Drăgușin, pe care îl consideră un jucător de calitate.

„E un jucător foarte interesant şi şi-a arătat calitatea şi în seara asta, după ce îl văzusem la lucru şi în Liga Campionilor, dar şi în Serie A“, a spus Andrea Pirlo.

Pentru prestaţia sa din cupă, Drăguşin a fost notat cu 7,5 de cei de la FotMob. Cele mai mari note de la echipa lui Juve le-au primit Morata (9,2) şi Dejan Kulusevki (8,9), urmaţi de Giorgio Chiellini şi Federico Bernadeschi, ambii cu 7,6.

Dorit în Germania, de Leipzig

Jucătorul român Radu Drăguşin, în vârstă de 18 ani, este dorit de Leipzig. Radu Drăgușin a reuşit o performanţă extraordinară în finalul anului trecut, a debutat la prima echipă a lui Juventus.

Acum, jucătorul a intrat în ultimele 6 luni de contract, iar agentul său negociază atât cu Juventus, cât şi cu Leipzig.

Tânărul fundaş român a bifat câteva minute în UEFA Champions League, după care a fost introdus pe teren de Andrea Pirlo şi pe finalul unui meci din Serie A.

Florin Manea, agentul lui Radu Drăguşin, negociază cu şefii lui Juventus prelungirea contractului, scadent în vara acestui an. Practic, internaţionalul român U21 poate discuta în acest moment cu orice alt club, dar campioana Italiei are prioritate.

Radu Drăguşin are în acest moment un salariu de 3.000 de euro lunar, iar agentul său încearcă să-i obţină pentru noua înţelegere o reumuneraţie de top: un salt la 80.000 de euro pe lună, adică aproape 1 milion de euro pe an, scrie ProSport. O sumă care nu reprezintă o problemă pentru un club de talia lui Juventus.

Adauga un comentariu