Eveniment-Social

Radu mai are un singur pas pentru a-si castiga dreptul la viata

Publicat: 25 nov. 2014
1

Pustiul in varsta de 17 ani a starnit solidaritatea iesenilor care s-au alaturat in lupta pentru viata. Colegi de liceu, prieteni, cadre didactice, oameni de afaceri sau chiar simpli pensionari au contribuit mai mult sau mai putin la strangerea sumei necesare pentru a pleca in Elvetia. In urma cu doua luni, Radu Avasilcai a fost diagnosticat cu tumora cerebrala maligna. Parintii fotbalistului, elev la Liceul cu Program Sportiv din Iasi si jucator la echipa de juniori CSMS Iasi, sunt la capatul puterilor si cauta cu disperare o solutie.

Acestia au fost cei care au solicitat sa se faca biopsia dupa ce au fost plimbati pe holurile spitalului. Rezultatele au fost cutremuratoare, iar speranta lor sta in interventia chirurgicala din Elvetia. Tanarul are nevoie de 30.000 de euro pentru a pleca la clinica din strainatate. La Teatrul Luceafarul s-a organizat un eveniment caritabil si impreuna cu alte donatii, Radu a reusit sa stranga aproximativ 20.000 euro. In urma cu cateva luni Radu Avasilcai se impartea intre antrenamentele pe terenul de fotbal si scoala.

Acum incearca cu tarie sa faca fata sedintelor de chimioterapie. Singura sansa a lui Radu este sa obtina cat mai repede biletul de avion spre Elvetia, la clinica unde va putea fi operat de urgenta. Din luna martie au debutat primele simptome si abia in luna august s-a ajuns la un diagnostic real. A fost operat de sinuzita si purtat prin sectiile ORL, fiind suspect de otita. Orice suma pe care o puteti transfera in conturile de mai jos va insemna biletul catre sansa la viata a pustiului de 17 ani. RO87RNCB0684143599090001 cont in lei deschis la BCR pe numele Avasilcai Radu Ionut; RO87RZBR0000060017229228 cont in euro deschis la RAIFFEISEN BANK pe numele Cristinel Avasilcai. Pentru orice alt tip de informatii poate fi contactat Avasilcai Cristinel la numarul de telefon 0741101685.

Citeste si: Sentinta crunta pentru un fotbalist. Mai are de trait pana la Craciun daca nu va avea biletul de avion – FOTO, VIDEO

Comentarii
  • in pwIa mea, are cu mult peste suma de operatie si in continuare cerseste bani. Pe bune, cat de orbi sunteti, sa va lasati prostiti de un mucos de 17 ani????
    Eu daca cer, nu-mi da nimeni. La munca, Raducu, taiet-as kuku.

Adauga un comentariu