National

Radu Tudor: Liderii Relu Fenechiu si Viorel Hrebenciuc ar trebui sa paraseasca toate functiile din partidele lor

Publicat: 30 iul. 2012
1

7 concluzii dupa referendum

1. Traian Basescu nu poate ramane presedinte cind 87% din populatia chestionata spune ca trebuie sa plece. Nu exista nici o formula democratica, europeana, morala si chiar legala sa-ti recistigi functia cu un procent urias impotriva ta. Asa cum el si echipa lui a indemnat la boicot la votul popular, ei trebuie boicotati de acum incolo.

2. Cei care n-au fost la vot nu pot prezenta nici o scuza. E clar ca s-au complacut in tambalaul de pina acum si se complac in continuare. Este o realitate, sunt cam 3-4 milioane de romani indiferenti, zeflemitori, mistocari, genul carora toti sunt de rahat si doar ei sunt smecheri. Pe scurt, exemplare balcanice perfecte

3. Comportamentul celor de la UDMR si al maghiarilor din Transilvania a fost incorect fata de restul populatiei romanesti. Daca la comanda premierului Orban de la Budapesta, se modifica rezultatul unui proces politic intern in Romania, ma ingrozesc la ce alte comenzi ar mai putea fi puse in aplicare de turma de maghiari din tara noastra pe viitor

4. Uniunea Social Liberala n-are prea multe scuze pentru faptul ca nu a obtinut 50%+ 1 vot la acest scrutin. Daca nici cind ai 2300 de primari si 38 de presedinti de Consilii Judetene nu poti mobiliza lumea, atunci n-are rost sa mai discutam. Alegerile au fost pierdute in Moldova, unde in majoritatea judetelor a fost sub 45% participare. Lideri precum Relu Fenechiu si Viorel Hrebenciuc trebuie sa inteleaga ca au prea multe esecuri in ultimii 4 ani si e vremea sa paraseasca toate functiile in partidele lor. Acei primari si presedinti de CJ care n-au obtinut 50% + 1 ar trebui sa demisioneze din toate functiile detinute in PSD, PNL si PC. Judecata valabila si pentru liderii USL din Bucuresti, in frunte cu primarii bogati si indolenti, neimplicati in campanie.

Mai cred ca USL s-a facut de ris duminica seara cind au anuntat ca “sunt deja 9,2 milioane de voturi in urma numaratorii paralele” si ca a fost atins cvorumul, chiar depasit, ajungindu-se la 52%. M-am saturat de nerealismul si optimismul idiot din noaptea alegerilor. A fost la fel in 2008, 2009 si 2012.

5. Ramine o mare mizerie povestea cvorumului impus cu forta, prin santaj de la Bruxelles. Nici o tara din UE nu are cvorum la referendum. Aici e o chestiune juridica importanta. Daca Victor Ponta si restul liderilor USL vor sti sa explice clar si sa argumenteze juridic in fata colegilor din Comisia Europeana, meciul se joaca inca. Mi-e teama insa ca n-au suficienta forta sa faca asta

6. Amenintarile proferate de cei din tabara lui Traian Basescu la adresa Antena 3 in general si la adresa noastra, a jurnalistilor, in mod particular, nu va ramine fara consecinte interne si externe. Viitorul apropiat va confirma ceea ce spun acum. Declaratiile lor extrem de periculoase constituie probe directe pentru acte de acuzare serioase si consistente

7. Curtea Constitutionala, Parlamentul, Guvernul si Administratia Prezidentiala au obligatia sa gaseasca o solutie decenta pentru iesirea personajului Traian Basescu din joc. Desi cu 87% impotriva nu mai poate pune conditii, nici un compromis nu poate fi prea mare pentru ca un presedinte complet ilegitim sa nu mai ramana in functie. Victor Ponta si Crin Antonescu au datoria sa duca la indeplinire ce au cerut peste 7 milioane de romani care au votat. Este de datoria lor sa gaseasca o solutie rapida, legala si acceptata de toti liderii democrati europeni

PS : Basescu cere dosare penale si puscarie pentru liderii USL care au organizat referendumul. Omul urineaza pe 87,5 % (7,4 milioane) care cer demiterea. Misto coabitare, exemplu de stabilizare… Va fi horror !

Sursa: blog Radu Tudor

Comentarii
 • Care populatie care a votat DA? Ca jumatate sunt mosnegi si babe in bastoane, alienati psihici, vagabonzi, betivi, semianalfabeti manipulati de voi. Hai, lasati-o balta, e caraghios! Va zbateti degeaba, dar sunt destui ca cei enumerati mai susu sa va creada, antenistilor.

  • boutz!te incadrezi la punctul2?
   Cei care n-au fost la vot nu pot prezenta nici o scuza. E clar ca s-au complacut in tambalaul de pina acum si se complac in continuare. Este o realitate, sunt cam 3-* milioane de romani indiferenti, zeflemitori, mistocari, genul carora toti sunt de rahat si doar ei sunt smecheri. Pe scurt, exemplare balcanice perfecte

   • *. din cei care au votat ieri, cati au votat da si cati nu?
    2.nu cred ca toti care au fost ieri la vot au votat pentru usl.
    3.restul de 55% care nu au fost la vot care sunt? sunt cei care nu-l vor nici pe Basescu nici pe Antonescu.
    *. Unicul lucru sunt alegeri anticipate. asa se va vedea clar cine va fi presedinte(speram ca va veni un adevarat presedinte) si care vor fi partidele politice majoritare in parlament.
    5. In rest se va merge mai departe in anarhie si razbunari politice si personale, iar Romania va pierde credibilitatea in UE ceea ce poate fi mai rau.
    Poporul roman va suferi fara nici un sens…..

  • daca basescu pu-li are 5*% de ce morti vostri nati votat sa aratati ca base e iubit in tara?/???
   ati stat acasa TACETI si inghiteti nu aveti nici un drept ********* care pupati in cur un chior

   • Amice, fiecare are dreptul sau de a merge sau nu la vot. Nu faci tu regula cine vorbeste cine nu in funstie de vot. Chiar nu ai inteles nimic din referendum. Nu e vorba de a iubi pe cineva aici, este vorba de a fi cinstit, de a respecta legile, de a-ti respecta cuvantul, de a nu manipula prin televiziunile lui voiculescu si lista continua. USL nu a dat dovada de nimic din toate acestea, ci doar de instigare la ura, minciuna si la dezbinare. Sa plateasca pentru raul facut! Mai ai de invatat amice din lectia democratiei! Straduieste-te!

 • Colegul care a scris inainte a uitat de furaciunile disperate ale usl cum a fost la socola unde au cerut 200 si ceva de buletine si au primit 700. Greseala? Lasati-o asa. Ce voiati? Sa faceti voi exact ce vreti in tara asta fara sa va ia nimeni de urechi?

  Sa va mai zis ceva: si eu votam DA dar cine sa ramana? Antonescu? Daca nu ati gasit altul mai bun, stati acasa si recunoasteti ca defat ati pierdut!!!

  • *:Cu cine ramaneai??? antonescu e interimar boule !!!2:Cu cine ai ramas ? cu un kkt care nu asculta nici morti de ei o sa vezi cum sare euro in 5 zeci de mii si tu scoti din buzunar tzarane k esti vasile doar..ce **** mea face basescu cu usl in parlament????

   • Prost te mai avem bai tarane, Euro e asa cum e din cauza instabilitatii aduse de USL,impinsi de la spate de Voiculescu si ceilalti cu DNA pe urmele lor. Asta era graba acuma sa-l sara in sus pe chior? Si mai citeste si tu in constitutie atributiile presedintelui.

  • Daca Basescu avea mai multi simpatizanti decat impotriva trebuia sa o arate prin numarul de voturi, nu prin absenta a milioane de romani care au fost in imposibilitate de votare si a multor persoane decedate sau fara drept de vot prinse la numar. El s-a ascuns cu boicotul in spatele a patruzeci la suta de alegatori care oricum nu se prezentau indiferent de ce ar fi solicitat referendumul.

 • CCR nu poate impune pragul minim al celor inscrisi pe liste atata timp cat nu a fost asigurata desfasurarea votarii in toate orasele europene unde sunt peste douamilioanejumatate de romani, ci doar in orasele mari unde exista ambasade. Nu este MORAL ca pentru cetatenii aflati in orase mici sa nu le fie pus la dispozitie dreptul de vot, asa cum este pus la dispozitie dreptul de libera circulatie in Europa.

  • A te afla intr-un oras european in momentul referendumului este exact cu ai fi intr-un oras din Romania, unde poti vota la orice sectie din orice localitate. De ce romanii din diaspora sunt obligati sa se deplaseze pe distante de sute de km pentru a-si exercita dreptul constitutional de vot?

   • pe antena 3 n-au spus ca USL-ul a organizat mai putine sectii in strainatate? sau tu retii doar ce ti se spune de la partid?

Adauga un comentariu