National

Radu Zlati PNL: Nu-mi retrag semnatura de pe „Legea pensiilor” pentru parlamentari

Publicat: 16 apr. 2015
1

Cel putin unul dintre deputatii PNL care au semnat proiectul de lege pentru pensiile parlamentarilor nu-si va retrage semnatura. PNL a anuntat oficial ca nu sustine initiativa legislativa, iar Alina Gorghiu a recomandat parlamentarilor sa-si retraga semnaturile.

Deputatul PNL Radu Zlati a declarat ca nu va da curs recomandarii. ”Nu obisnuiesc sa-mi retrag sematurile de pe proiecte de lege”, a spus Zlati. Parlamentarul a refuzat sa faca alte comentarii, dupa decizia luata de partid, joi. Initial, Radu Zlati afirmase ca majoritatea tarilor europene au un sistem de pensii de serviciu pentru parlamentari. Principiul care sta la baza legii este corect, iar marimea, modul de colectare si finantare, ca si alte detalii pot fi amendate, in cursul dezbateriilor.

Citeste si Iata adevaratul PNL! Au semnat primii pentru Legea pensiilor nesimtite dar o critica la televizor

Peste 250 de parlamentari, din toate partidele, au semnat proiectul de lege. Doi senatori PNL, Sebastian Grapa si Viorel Grigoras, au declarat, deja, ca isi vor retrage semnaturile.

Proiectul a fost initiat de parlamentari PSD. Proiectul prevede ca, dupa incetarea mandatului, parlamentarul poate primi, la cerere, o indemnizatie corelata cu numarul de mandate si ultima indemnizatie lunara din timpul activitatii. In cazul unui parlamentar cu trei mandate, suma care se va adauga pensiei din sistemul public ar fi de circa 4000 de lei.

Citeste si INCENDIAR! Fratia lupilor la PNL! Cat costa un post de presedinte

Pana in 2010, cand pensiile de serviciu au fost eliminate de Guvernul Boc pentru toate categoriile sociale, parlamentarii aveau astfel  de pensii. PSD si PNL, care la vremea respectiva faceau parte din USL, au votat impotriva.
Adauga un comentariu