National

Raed Arafat a declarat că se va vaccina în public dacă va fi necesar acest lucru

Publicat: 04 dec. 2020
ALT=«Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență»
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că se va vaccina atunci când acest lucru va fi posibil. El arată că un număr de români nu vor face acest lucru, indiferent de campaniile guvernamentale de informare. „Rolul nostru e să convingem cât mai mulți”, spune Arafat.

„Mă voi vaccina, fără discuție! Când pot să mă vaccinez nu o să se pună în discuție acel lucru. Dacă asta înseamnă să mă vadă lumea că eu mă vaccinez eu sunt dispus să o fac public.

În privința obligativiății vacinării la locul de muncă intrăm deja pe un teren juridic. Dar dacă vorbim de pașaportul de vaccinare, despre asta deja vorbesc companiile aeriene. Un angajator poate să ajungă la concluzia că trebuie să respecți mai multe restricții. Dar depinde și de activitatea firmei. Așa că nu pot să răspund la aceste chestiuni.

Abordarea în societate este în primul rând informarea pentru public. Colegii au anunțat azi date despre calitatea vaccinurilor. Nu se vor folosi vaccinuri care nu au certificat european.

Va rămâne întotdeauna un număr de oameni care vor refuza vaccinarea. Nu se va merge pe vaccinarea obligatorie, ci pe cea voluntară. Rolul nostru e să convingem cât mai mulți”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat a vorbit despre un parteneriat cu spitalele private în lupta împotriva coronavirusului. Iată despre ce este vorba

Șeful DSU, Raed Arafat, susține că spitalele private vor ajuta, acolo unde este nevoie și posibil, spitalele de stat. Este vorba de paturile de la ATI, care vor fi suplimentate din mediul privat. „Nu a fost nimic care să se discute în spatele culiselor”, dă asigurări Raed Arafat.

„Situația la ATI este din păcate… paturile sunt limitate. În parteneriat cu spitale private am reușit să suplimentăm numărul paturilor. Sunt normale astfel de parteneriate când ai nevoie de creșterea capacității. Se folosește orice infrastructură în situația de acum. La echipamente am încercat să suplimentăm stocul. De săptămâna viitoare vom lua 300 de ventilatoare noi. Nu se pune problema de lipsă de echipamente.

Unde este posibil vrem să extindem acest parteneriat public-privat, unde este posibil. Nu știu cum se va deconta de la Casa de Sănătate banii către spitalele private. În acest mecanism nu poți să pui amortizarea aparaturii sau a salariilor medicilor. Aceste decontări trebuie să fie făcute transparente. Nu a fost nimic care să se discute în spatele culiselor!”, a spus Raed Arafat.

 

Comentarii
Adauga un comentariu