Magazin

Raed Arafat a depus juramantul

Publicat: 07 nov. 2012
1

Doctorul Raed Arafat a depus, miercuri seara, juramantul de investitura in functia de ministru al Sanatatii.
 
La eveniment au fost prezenti, pe langa presedintele Traian Basescu, Victor Ponta, Titus Corlatean, Cristian Diaconescu, Daniel Constantin si Florin Georgescu.
 
Ceremonia este foarte scurta, iar de data asta, avand in vedere timpul scurt, am o singura rugaminte ‘Legea Sanatatii’. S-a ratat in ianuarie. Poate pana in decembrie reusim sa o depunem la Parlament. Sa auzim numai de bine dupa alegeri”, a declarat Basescu.
 
Marii absenti de la ceremonia de investire a lui Raed Arafat au fost presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si presedintele Senatului, Crin Antonescu.
 
De ce nu a mers Antonescu la juramantul de investitura a lui Arafat
 
„Eu am fost informat in jurul orei 14:00 despre aceasta invitatie si mi-am cerut scuze ca sunt plecat in colegiu. Am informat presedintia ca imi pare rau, dar ca nu pot sa particip. Nu ma asteptam la aceasta numire. Nu era vorba de ziua de azi. Ieri am fost cu Ponta la inaugurarea terminalului de la Otopeni si se pregatea pentru subiecte largi in dialogul cu presedintele Romaniei”, a declarat Zgonea la Romania Tv.
 
Decretul privind numirea lui Arafat in functia de ministru al Sanatatii, publicat in MO
 
Antonescu nu a participat din cauza lui Basescu
 
Crin Antonescu, a explicat, miercuri seara, ca nu a mers la ceremonia de investitura a lui Raed Arafat in functia de ministru al Sanatatii din cauza prezentei lui Traian Basescu.
 
„Nu are nicio legatura cu persoana doctorului Arafat pe care l-am sunat pentru a-l felicita si a-i multumit, pentru a-l asigura de respectul si sustinerea mea. Absenta mea nu e legata de persoana ministrului Arafat, ci de persoana lui Traian Basescu pe care nici eu si nici foarte multi romani nu il socotim legitim in acea postura”, a declarat Antonescu la Romania TV.
 
Acesta a precizat ca legea nu il obliga sa fie prezent la ceremonie.
 
Raed Arafat detinea functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii si a fost numit ministru al Sanatatii ca urmare a demisiei din aceasta functie a lui Vasile Cepoi. Interimatul la Ministerul Sanatatii a fost asigurat de premierul Victor Ponta.

Sursa: ziare.com

Adauga un comentariu