Actualitate

Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”

Publicat: 15 oct. 2021
Raed Arafat în platoul unei televiziuni
Amploarea valului va depinde, însă, de rata de vaccinare, crede Raed Arafat

Raed Arafat a dat explicați cu privire la declarația premierului interimar Florin Cîțu despre posibilitatea impunerii certificatului verde în magazinele alimentare. Conform acestuia, certificatul nu se va impune la magazinele alimentare esențiale.

Problema impunerii certificatului verde peste tot a fost ridicată de Florin Cîțu într-o conferință de presă precizând că aceasta nu este „este restricţionare, este doar o triere”.

Dr. Raed Arafat, despre impunerea certificatului verde

Într-o discuție dintre șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat și premierul interimar Florin Cîțu, purtată joi, 14 octombrie 2021, despre obligativiattea certificatului verde peste tot, incluzând magazinele alimentare, Raed Arafat a a spus că nu se iau în considerare și magazinele esențiale.

„Am avut o discuţie cu dânsul, nu ne referim la magazinele esenţiale, se poate acest lucru şi se aplică în unele ţări la magazinele care se consideră mai puţin esenţiale, la anumite tipuri de locaţii, unde într-adevăr se intră pe certificat verde. Asta va trebui să fie o decizie prin act normativ (…), în anumite zone, anumite localuri, anumite magazine să se intre cu certificatul verde, e un lucru care e aplicat şi în alte ţări.

Nu vorbim de magazinele alimentare, unde sunt lucrurile esenţiale la care trebuie să aibă oricine acces. (…) Certificatul verde înseamnă inclusiv testarea, când vorbim de aceste magazine, nu vorbim numai de vaccinarea sau trecerea prin boală, se vorbeşte inclusiv de testare, numai că ăsta este iarăşi un aspect care va fi analizat. Sunt convins că nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial”, a afirmat Raed Arafat.

Florin Cîțu despre impunerea certificatului verde: „Asta nu este restricţionare, este doar o triere”

Ieri, 14 octombrie 2021, în cadrul conferinței de presă susținută după ședința de Guvern, premierul interimar Florin Cîțu a declarat faptul că este puțin probabil impunerea carantinei în Ilfov, axându-se mai mult pe adoptarea unor măsuri de protecție suplimentare precum obligativitatea certificatului verde peste tot, inclusiv în magazinele alimentare. Acesta a declarat că măsura „nu este restricţionare, este doar o triere”.

„Nu vorbim de carantinare (n.r pentru Bucureşti şi Ilfov), dar ne uităm la măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Una ar fi impunerea certificatului verde pentru orice activitate din România. Cred că, dacă vrem să avem economia deschisă, e o măsură care ar ajuta foarte mult. Nu am discutat de reducerea orelor de activitate în weekend pentru diverse sectoare”, a mai declarat Florin Cîţu.

Cseke Attila anunţă că vaccinarea anti-Covid-19 va fi obligatorie în România, potrivit unui proiect de lege

În data de 13 octombrie, amintim faptul că, Cseke Attila a vorbit despre un proiectul de lege care va fi introdus în Parlamentul României. Acesta va avea în vedere impunerea vaccinării în România pentru anumite categorii profesionale.

„În Ministerul Sănătăţii s-a pregătit proiectul legislativ care prevede vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale. Având în vedere faptul că între timp Guernul a devenit interimar, vom promova proiectul ca iniţiativă legislativă. Mâine, mai mulţi membri ai Guvernului şi parlamentari vor semna această iniţiativă legislativă şi o vom înainta în procedură de urgenţă”, a precizat ministrul.

Problema impunerii vaccinării anti-Covid-19 a fost ridicată de mai mulți oficiali, aceștia dorindu-și adoptarea acestui proiect de lege.

Comentarii
 • De ce nu mai avem propria fabrică de vaccinuri? Toți pomenesc de beneficiile vaccinării dar nu realizează că multe generații de români au crescut cu vaccinuri produse la noi! Acum, eu trebuie să-i cred pe occidentali că vaccinurile lor sunt „absolut sigure” și ale noastre deloc?!

 • Dar indemnizatiile de doctorat la profesori cand aveti timp sa le dati norme de aplicare, ca de pe 6 august este castigat recursul sindicatelor?

 • Dar indemnizatiile de doctorat la profesori cand aveti timp sa le dati norme de aplicare, ca de pe 6 august este castigat recursul sindicatelor? Drepturile banesti ale profesorilor nu sunt o prioritate pentru parlament?

 • Este aberant sa interzici procurarea hranei de catre oameni pentru ei si copiii lor cind tu nu te interesezi de procurarea medicamentelor care ar trebui sa se gaseasca in spitale si farmacii!

 • RUSINE cu R mare ptr cei care ne au adus în situația asta in frunte cu președintele țării care nu are copii nu vede numai plimbări pe banii noștrii fara a înțelege nimic din jurul lui ,RUSIN E sa ii fie.Za trăiască bine al și Carmen in ROMANI A educata a lui.Inca o dată rușine mare incult ce ești,in care romanii și au pus toată încrederea ptr că acum să îți bați joc de ei.Exista un D zeu care te va judeca rău de tot,nu vei putea nici murii.

 • JOS CU CEI CE NE IMPUN VACCINAREA OBLIGATORIE VOTATI AURUL SI PSDUL NU PNL CARE NE OBLIGA IN CE CONSTITUTIE E OBLIGATORIU VACCINUL DE CE DI VACCINATII SE INFECTEAZA DACA E ASA BUN VACCINUL

 • Degeaba strigați toți din spatele tastaturii, vor face ce vor dori, doar ieșind cât mai mulți în stradă putem să-i oprim să introducă măsurile astea aberante. Succes!

 • Acest delincvent ar trebui extradat, sa-si ispaseasca pedeapsa cu inchisoarea, in Palestina. Iar pentru cealalta boratura, catu 23665, astept un nou proces Nurenberg.

 • Cei care DISTRUG ( conduc ) Romania, Incepand de la PRESHU-DINTE , puli-ticieni si slugile lor ticaloase, toti o gasca de FANARIOTI TICALOSI, au doar cateva scopuri … Tradarea si vanzarea Romaniei, asasinarea romanilor si facut avere , plus boala psihica de a avea functii de conducere . Exemplu … RAUS WIERME WUHANNIS. Asasini !!! STITI DE CE FAC TOATE ACESTEA ??? PENTRU CA POT !!! STITI DE CE POT ??? PENTRU CA UN INTREG POPOR DE SCLAVI PLEACA CAPUL, IN LOC SA LE TAIE CAPUL !!! FIECARE POPOR ARE CONDUCATORII PE CARE II MERITA !!!

 • Criminalii si Vanzatorii Romanie, asasini cu sange rece i-ar facea gelosi pe HITLER, STALIN si MAO. RAUS WUHANNIS SI ARAHATUL sunt responsabili de GENOCID si DISTRUGEREA ECONOMICA A ROMANIEI . Asa au primit ordine de la stapanii lor din strainatate. Au primit medicamente si aparatura dion strainatate si le tin inchise. Nu le distribuie spitalelor. INCA NU AU ASASINAT DESTUI ROMANI. Chiar daca acesti criminali nazisti si comunisti ar fi pedepsiti crunt , la ce folos ? Mortii asasinati de ei nu se mai intorc iar datoriile vor fi platite tot de romani. AFARA DIN TARA , JAVRA ORDINARA.

 • Bravo d-le Sculea, punct lovit, punct ochit!!! Dar cei care prin lege nu li se permite vaccinarea(ex. Cei care fac șoc anafilactic… Etc.) de mai bine un an întrebăm cu ei ce fac????

 • Va mănâncă pielea, când sa răsculat lumea împotriva ordonanței 13 nu cereau 100ron în plus la salariu, nu mureau 400 de oameni pe zi și nu erea situația actuală. Certificatul verde va fi scânteia, țara se va bloca si vor urma bătăi zi de zi în toate orașele. Luați-o ușor proștilor că voi nu aveți nici măcar 50% vaccinați și iese urat.

 • o sa fie o revolutie masiva in strada mai rau ca 1989 daca voteaza parlamentari certificatul verde ca nu a fost nici un virus in romania

Adauga un comentariu