Actualitate

Raed Arafat, despre decizia CCR cu privire la amenzile aplicate în această perioadă: „În țară încă nu s-a terminat lupta, nu putem să spunem că suntem bine”

Publicat: 06 mai 2020

Secretarul de stat Raed Arafat a discutat în această seară despre decizia CCR prin care amenzile acordare în perioada stării de urgență sunt neconstituționale. Acesta consideră că singura metodă de a depăși această perioadă dificilă este de a apela la conștiința cetățenilor.

„Indiferent de decizia Curții, pe care nu o comentez, nu e domeniul meu, suntem în mijlocul unei bătălii, a unui razboi chiar. Avem o problemă foarte serioasă: anumite unelte ale acestui război le pierdem. Asta înseamnă că trebuie să găsim alte modalități. Singura modalitate este să ii convingem pe cetățeni, să apelăm la conștiința lor. O categorie de oameni pot să spună mâine ‘gata, fac ce vreau’. Oamenii care au respectat regula până acum sperăm să respecte în continuare. În țară încă nu s-a terminat lupta, nu putem să spunem că suntem bine.

Dacă noi pierdem aceste unelte, războiul ar putea fi pierdut. Să nu uităm că valul doi va veni. Va veni gripa sezonieră și lângă ea Covidul. Noi trebuie să întărim uneltele noastre de a lupta cu această problema. Nu poți fi optimist. Poți fi optimist ca om simplu. Eu nu pot să fiu optimist. Nu poate nicio persoană responsabilă pe domeniul sănătății publice să fie optimistă. Trebuie să fim rezervați, să ne gândim foarte serios că lucrurile pot să meargă și spre rău”, a declarat Raed Arafat.

Adauga un comentariu