Actualitate

Raed Arafat, despre finalul pandemiei de coronavirus: „Suntem într-o fază stabilă, dar nu cea în care să spunem că suntem într-un trend descrescător”

Publicat: 01 mai 2020

Raed Arafat a vorbit în această seară la Antena 3 despre mai multe subiecte în contextul pandemiei de coronavirus. Una dintre întrebările care i-au fost adresate a fost dacă această criză de COVID-19 se va termina la jumătatea lunii iunie. Iată care a fost răspunsul acestuia! În această seară la Antena 3 a fost prezentat un studiu care prezintă că peste 99% dintre cazurile de COVID-19 în România vor dispărea pe data de 18 iunie.

Potrivit aceluiași document, vârful a fost pe 19 aprilie.

Întrebat despre acest studiu, Raed Arafat susține că aceste date sunt eronate și că în prezent nu este nimic sigur.

„Eu nu pot să spun nimic. Nu cred că suntem în această scădere. Părerea epidemilogilor nu e așa. Noi avem acum ba 360 de cazui, ba 290. Nu suntem încă într-o scădere. Trebuie analizate cazurile active, cazurile vindecate. Suntem într-o fază stabilă, dar nu cea în care să spunem că suntem într-un trend descrescător.

Sperăm să atingem acest prag peste două săptămâni.

Trebuie să respectăm regulile. În vară am putea avea cazuri puține dacă temepratura are un impact, dar trebuie să respectăm regulile. Trebuie să încercăm să nu mai ajungem la focare cum este cel din Suceava.”, a spus Raed Arafat.

Comentarii
Adauga un comentariu